Comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, împreună cu reprezentanții Poliției de Frontieră , au procedat la efectuarea controlului fizic asupra a 10 containere pline cu deșeuri importate de către o firmă din Ploiești.

În urma controlului, au fost descoperite deșeuri amestecate -metalice, hârtie, textile, cauciuc, lemn, precum și deșeuri periculoase precum baterii și bucăți azbest, care nu pot fi reciclate. A fost luată măsura nepermiterii intrării în țară a deșeurilor, acesta fiind transport ilegal de deșeuri.

Mai mult decât atât, nu s-au prezentat documente care să însoțească transferul deșeurilor Anexa VII, iar societatea unde ar fi trebuit sa ajungă deșeurile nu avea instalație de reciclare autorizată.

La acțiune a participat și un reprezentant Frontex. Garda de Mediu menționează că în perioada imediat următoare se vor verifica toate celelalte containere aflate în terminalul din Portul Constanța Sud Agigea, în număr de 70 de containere, origine Germania, pentru firma respectivă.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook