Arhiepiscopia Tomisului a pregătiit 150.000 de sticle cu apă sfinţită pentru sărbătoarea de Bobotează. Potrivit ÎPS Teodosie, slujba din 6 ianuarie va fi oficiată în Portul Tomis, unde sunt așteptați peste 20.000 de credincioși.

“Pregătim Boboteaza. Boboteaza este sărbătoare mare, cosmică, plină de daruri şi având atâta apă aici la malul mării, noi pregătim Boboteaza cu mult belşug de apă care se sfinţeşte. Anul acesta pregătim 150.000 de sticle, sunt în curs de etichetare, chiar dinainte de noul an am început etichetarea acestor sticle pentru că numai să numeri până la 150.000 îţi ia mult timp, dar să mai şi lucrezi fiecare sticlă în parte”, a transmis ÎPS Teodosie, citat de News.ro

Arhiepiscopul Tomisului a detaliat modul în care se va desfăşura procesiunea de Bobotează.

“Procesiunea va fi cu care de boi, cu măgari. Vom pleca din faţa Catedralei în ziua de 6 ianuarie, la ora 11.20, că e mai lung drumul puţin până în Portul Tomis, să ajungem acolo, până acolo vor fi cântări şi citiri şi acolo vom face slujba propriu-zisă. Carele cu boi şi măgari vor merge apoi prin oraş, vor sfinţi oraşul şi iată sperăm să ajungă la cât mai mulţi această apă sfinţită pe care şi-o doresc oamenii care pe un leac pentru sufletul lor şi pentru trup. (…) Dacă anul trecut au fost 10.000, sperăm să fie anul acesta 20.000. Dumnezeu să le ajute să vină cât mai mulţi, noi nu îi numărăm, vin ei singuri chemaţi de credinţa care îi aduce ştiind că vin să ia ceva de folos pentru tot anul, pentru întreaga lor făptură şi pentru suflet şi pentru trup”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat dacă îmbulzeala nu va fi periculoasă, având în vedere că ne aflăm în pandemie, ÎPS Teodosie a răspuns: “Aghiasma nu infectează, nu este periculoasă. Nici Sfânta Împărtăşanie, nici Aghiasma nu infectează şi noi nu avem o astfel de ridicată rată a infectărilor. Dacă anul trecut nu ne-am infectat, peste 10.000 cât au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea şi chiar datele procurorilor arată că nimeni nu s-a infectat nici la Sfântul Andrei, nici la Bobotează”.

Boboteaza sau Epifania este sărbătorită la 6 ianuarie de către Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…