Autorităţile continuă, marţi, căutările în cazul pescadorului Sea Shark 1 care a dispărut în largul Mării Neagre.
Operațiunile de căutare se desfășoară în condiții meteo nefavorabile, în larg fiind furtună de gradele IV-V, a informat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, comisar şef de poliţie Petrişor Irimia, citat de Agerpres.

Cinci oameni se aflau la bordul pescadorului dispărut, iar trupurile a trei dintre marinari au fost găsite plutind. Nava încărca rapane în zona Gura Portiței, când, potrivit primelor informații, a luat apă atât de repede, încât comandantul nu a mai apucat să ceară ajutor.

Garda de Coastă acţionează cu o ambarcaţiune şi 9 poliţişti de frontieră în sprijin, sub coordonarea Autorităţii Navale Române, pentru continuarea căutărilor celor doi membri de echipaj de pe pescadorul dispărut. 

Directorul general al Autorităţii Navale Române (ANR), Cosmin-Laurenţiu Dumitrache, a declarat, luni, la Constanţa, că autorităţile nu au nicio informaţie sigură cu privire la locul în care s-a scufundat pescadorul Sea Shark 1.

“Până în acest moment, am reuşit să recuperăm trei dintre cadavre, din păcate. Am fost anunţaţi la ora 8,25, în această dimineaţă, că pescadorul Sea Shark 1 nu a mai revenit în port. (…) Conform declaraţiilor colegilor lor, ei ultimul contact l-au avut cu ei la ora 18,30, duminică, pe data de 16. Nu ştie nimeni, nu avem nicio dată probabilă cu locul unde s-a scufundat nava, presupunem că a fost un incident în urma traulării, dar nu ştim, nu avem cum să ştim, ci numai să presupunem”, a afirmat directorul ANR Cosmin-Laurenţiu Dumitrache.

El a menţionat că acest tip de pescador trage o plasă, cu o anumită încărcătură pescuită, iar dacă această plasă “nu este traulată corect sau dacă manevra nu este efectuată corect poate duce la răsturnarea ambarcaţiunii”.

Potrivit autorităţilor, dispariţia pescadorului a fost semnalată de un amic al unui membru de echipaj. Acesta a urmărit poziţia pescadorului din Marea Neagră cu ajutorul unui program de pe internet, iar la un moment dat a observat că acesta a dispărut de pe radar. El a sunat luni dimineaţa la 112, iar apelul a fost transmis către Centrul Maritim de Coordonare din cadrul Autorităţii Navale Române, această instituţie fiind cea care se ocupă de operaţiune.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…