Carderul constănțean Mihai Ghiață a fost arestat în Mexic pentru posibila sa participare la gruparea infracțională condusă de Florian Tudor zis “Rechinul”, acuzat în Mexic de instalarea de bancomate în destinaţii turistice mexicane şi folosirea unui software specializat în scopul clonării cardurilor de credit.

Ghiață a fost arestat pe 15 iulie în timpul unei operațiuni în care au fost percheziționate trei locuințe în Cabo San Lucas, Baja California Sur.

Alături de Ghiață a mai fost arestată o tânără româncă, Iulia Iancu.

Cei doi au fost reținuți într-o locuință din cartierul Residencial El Tezal și au fost identificați de Unitatea de Investigații Cibernetice a Agenției de Investigații Criminale din Mexic, ca posibili responsabili pentru furturi și clonarea cardurilor bancare , transferuri bancare ilegale și diverse infracțiuni cibernetice.

În proprietățile perchezitionate, autoritățile mexicane au găsit echipamente informatice, diverse dispozitive de stocare, bani cash, droguri, dispozitive de citire a benzilor magnetice, telefoane mobile și servere.

Un judecător din Mexic a stabilit ca cei doi români să fie plasați în arest preventiv din cauză că acestia prezintă un risc ridicat de a se sustrage acțiunii justiției mexicane, “având mijloace economice și relații internaționale”.

Ghiață este dat în urmărire internațională de autoritățile din România, fiind condamnat la 13 ani de închisoare pentru fraude informatice şi iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…