Organizația Patronală Mamaia Constanța cere în instanță anularea HCLM nr. 123/23.04.2021 prin care a fost aprobat noul Regulament al parcărilor publice din Constanța.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța marți, 21 septembrie 2021, pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal.

Noul regulament al parcărilor a fost adoptat de Consiliul Local Constanța, pe 23 aprilie 2021, stârnind foarte multă furie în rândul locuitorilor și turiștilor, care s-au plâns de tarifele mult prea mari aplicate de Primăria Constanța.

Constănțenii și turiștii au reclamat și faptul că nu au fost puse la dispozție mai multe metode de plată, cum ar fi parcometrele stradale, care lipsesc în majoritatea zonelor.

De asemnea, aceștia au reclamat și modul defectuos în care a fost gândit sistemul de plată și regulamentul destul de stufos și neclar.

Un turist venit la Mamaia, după patru ani, a povestit pe Facebook experiența neplăcută legată de plata parcării pe litoral.

„Sunt turist venit în constanta, în vacanta cu familia, prima interactie dupa 4 ani de la ultima vizita și ultimul concediu. Bun, ok, au bagat parcare cu plata. Prima zi ne ducem în Mamaia platesc prin sms îmi pun alarme pe telefon stau stresat sa nu expire timpul. Ziua 2 platesc 3 ore dupa dau sms extinder o ora, și iar o ora și iar o ora.

Plec din Mamaia revin prin Constanta, aflu ca trebui și unde nu e zona 0 și zona 1 o taxa de parcare numita zona 2. Incerc sa aflu unde este zona 2, în clar nimic. Între timp revin în Mamaia, incerc sa platesc 3h iar, vine sms indisponibil… OK, incerc sa dau de doua ori sms de o ora primul vine mesaj de confirmare al doilea nimic… Scot telefonul stresat sa nu fi trecut ora. Tot timpul pe la fara un sfert trimit iar sms inca o ora.

Mă plimb “relaxat” prin Mamaia sa nu depasesc timpul de parcare… Iritat petrec 2 ore din “concediu” incercand sa mă documentez cum e cu zona 2 în clar și daca pot plati și altfel pentru zona 0 in afara de sms… Citesc intreaga hotarare locala 123/2021… cam neclar cum e cu zona 2 mai vag de atat nici avocatii corporate nu puteau sa o faca…

Citesc legea din 2002 la care face referire hotararea cand vine vorba de zona 2 nimic clarificant acolo decat mai mult incertitudine… OK, deci din ce adun trebuie sa platesc parcare pt zona 2 pentru a parca oriunde altundeva inafara de zona 0 și zona 1… OK intru în aplicatie sa platesc o saptamana… nu pot decat pe o zi odata…. OK platesc o zi… mai citesc în sperata claficarii pana la urma renunt mă culc e deja ora 3…. Dorm stresat 4 ore mă trezesc de la ora 7 caut clarificari și certitudini… cam nu sunt, lege formulata vag sa te induca în eroare…

Experienta neplacuta… ca turist venind sa mă relaxez defapt sa mă stresez… ce sa zic… Pacat, mie mi-a placut constanta și mamaia dar eu cel putin nu voi mai alege sa vin aici în vacanta pe viitor. În 2012 și 2017 experienta a fost una placuta nu de tensiune incertitudine și stres oare ce altceva mai ascunde ca sa îmi strice concediul… Și sa mă jupoie de bani care oricum sunt foarte limitați… Mda un gust amar. Multumesc Primaria Constanta sunteti buni, incurajati maxim turismul, în Bulgaria sau Grecia, ca aici văd ca îl faceți stresant și complicat faceti stresant și complicat

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…