Jandarmii constănţeni au aplicat peste 100 de amenzi în valoare totală de 49.500 de lei în urma protestului care a avut loc duminică faţă de măsurile sanitare destinate prevenirii răspândirii COVID-19.

Jandarmeria menţionează că în continuarea sunt făcute verificări pentru identificarea şi altor persoane participante la protest care au încălcat normele legale în vigoare. 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cosntanţa a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că până în prezent au fost aplicate 102 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.500 de lei atât organizatorului protestului de duminică, cât şi unora dintre participanţii la manifestare. 

“Organizatorul activităţilor a fost sancţionat contravenţional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic, iar participanţii pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României”, a anunţat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa. 

Sute de constănțeni au mărșăluit, duminică seara, pe străzi și au scandat “Libertate, libertate!”, “Măştile jos!” și “Jos Guvernul”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…