FC Viitorul, club din Liga I, patronat de Gheorghe Hagi, şi Farul Constanţa, din Liga a II-a, grupare deţinută de Ciprian Marica, vor fuziona, iar antrenorul echipei care va evolua în primul eşalon va fi Gică Hagi, au anunţat iniţiatorii proiectului, luni, într-o conferinţă de presă.

 • Echipa se va numi Farul Constanța și va juca pe stadionul din Ovidiu
 • Gică Hagi va fi antrenor
 • Gică Popescu va fi președintele
 • Gică Hagi și Ciprian Marica vor fi acționari
 • Tibi Curt va fi vicepreședintele noii echipe
 • Zoltan Iasko va fi și el implicat în proiect.

Principalele declarații:

Pentru mine este un moment emoționant. Cred că această fuziune, între cele mai importate branduri din sportul dobrogean, este cea mai importantă mișcare din sportul de aici. Pentru mine, ca președintele Farului, are o dublă însemnătate: fuziunea celor mai importate branduri dobrogene și întoarcerea lui Hagi pe bancă”, a declarat Gică Popescu

„Această ideea a început acum un an de zile când mă gândeam cu Hagi ce putea face pentru a unifica mișcarea fotbalistică dobrogeană. Cele două galerii se vor uni”

„Va exista un singur nume, un singur brand: Farul. Toate echipele de la juniori se vor numi Farul. Academia Gheorghe Hagi se va ocupa de copiii între 8 și 13 ani. Toți juniorii vor fi în pepiniera Farului”

„Nu a fost simplu să-l conving pe Gică să revină pe bancă, dar această fuziune l-a convins. Va fi o nouă etapă de performanță”, a mai declarat Gică Popescu

Hagi a vorbit de obiectivele mari pe care noua echipă şi le propune: “La mulţumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, să rămână o singură echipă, un singur brand. Am crescut la Farul, Farul m-a format. Până acum era mai simplu, acum reprezentăm un judeţ. Suntem obligaţi să facem un singur fotbal, cel mai bun. Trebuie să facem o echipă mare, care întâi să atace şi pe urmă să se apere. Nu va fi uşor, dar împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să duc standardul de performanţă la nivelul cel mai înalt. Cred în spiritul de echipă, cu voi alături ajungem cei mai buni. Greul începe de mâine. Trebuie să ne facem o bună organizare în club. Trebuie să producem un buget foarte bun. Vom lucra de mâine la buget. Să avem un buget bun, să aducem jucători buni. Constanţa are nevoie de un stadion. Un stadion nou aduce suporteri, entertainment. Ideea e să construim împreună o echipă frumoasă. Toţi putem obţine performanţe mari dacă suntem împreună. Farul are cea mai buna bază sportivă, cea mai bună academie, Farul are o istorie de o sută de ani. Palmaresul Farului si al Viitorului rămân împreună.”

“E o zi istorică. Le mulţumesc suporterilor fără de care nu eram azi aici. Au fost mulţi care au avut încredere şi mulţi care nu au avut, dar interesele mele au fost pentru fotbal şi performanţă. Mulţumesc vechii conduceri care a susţinut echipa. Nu visam să devin partener cu Hagi şi să îl am preşedinte pe Popescu, care a fost la primul meu transfer de la Dinamo la Şahtior şi mi-a dat primele sfaturi. Sunt surprins de faptul că Hagi face acest lucru, îl face pentru constănţeni şi suporteri. Vrea să lase ceva în urmă. Am fost onorat să duc Farul pe acest drum, sper la succese cât mai multe”, a declarat Marica, acţionar al noului club. 

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

1 comment
 1. ⚽️ Vă doresc mult succes în activitatea footbalistică, pe care o desfășurați profesionist❣️
  ⚽️ În orașul cu cea mai rapidă creștere economică din România, fuziunea dintre Viitorul și Farul Constanța este un pas înainte mult așteptat, care va propulsa Farul Constanța în marele footbal cu șanse mari ca din sezonul următor să se lupte pentru un loc în cupele europene și chiar pentru primul loc.
  ⚽️ Construcția unei noi baze sportive a Farului Constanța care să aibă în vedere potențialul turistic imens al Litoralului Mării Negre și infuzia de mari jucători pe care Gheorghe Hagi i-a format sunt atuurile noului club de footbal Farul Constanța, care, atenție, nu va mai fi cel vechi.
  ⚽️ Footbaliști și suporteri ai noului Farul Constanța, vă iubesc pe toți❣️
  ⚽️ Spor și succes maxim❣️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…