Elevii din Constanţa au anunțat că vor protesta, luni, în jurul orei 17.30, în faţa Casei de Cultură, înainte de începerea alegerilor din cardul organizaţiei judeţene PNL, unde este aşteptat şi premierul Florin Cîţu.

Asociația elevilor cere asigurarea gratuităţii transportului la nivelul judeţului.

Protestul nu a fost autorizat de Primăria Constanţa, iar elevii spun că vor face plângere penală pe numele primarului Vergil Chitac în cazul în care “va avea tupeul să interzică protestul pentru drepturile elevilor

“După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîţu ne lasă fără dreptul de a protesta şi a ne exprima paşnic. Sâmbătă, odată cu anunţarea prezenţei prim-ministrului la Constanţa, am trimis o notificare către primăria Constanţa şi Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest. Azi dimineaţă, am fost sunată şi invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că “pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ“, spune Ariana Dudună.

„Motivul invocat este tardivitatea anunţării protestului. Vă întreb, cum aţi fi vrut să anunţ mai devreme protestul, dacă sâmbătă şi-a anunţat prim-ministrul prezenţa la Constanţa? Atât acţiunile autorităţilor de astăzi, cât şi cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost ameninţaţi cu amenzi, nu arată decât o degradare a democraţiei, îndreptându-ne către o dictatură“, mai spune reprezentanta elevilor.  

„Din punctul nostru de vedere, legea este foarte clară. Astfel, având în vedere faptul că articolul 10 al Legii adunărilor publice prevede atribuţia primarului de a emite dispoziţiile de interzicere a desfăşurării adunărilor publice, doar în anumite cazuri limitate, neincidente în cauza de faţă şi nici măcar invocate în cadrul comisiei, AEC va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chiţac, dacă va avea tupeul să ne interzică protestul pentru drepturile elevilor“, anunţă elevii constănţeni.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.