Desfășurarea evenimentelor:

Update 15:55. Din primele informații se pare că explozia a fost provocată de o conductă care s-a fisurat . Bărbatul care a decedat avea 32 de ani.

Update: 15:45. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că incendiul de la rafinăria Petromidia a fost lichidat. Bilanțul exploziei, potrivit autorităților, un bărbat decedat, iar alte 5 persoane rănite. Acestea erau afară pe o platformă pe care erau diverse echipamente industriale.

Update 15:38. Ministerului Sănătății a anunțat că două victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca).

Conform primelor evaluari de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, este vorba despre două persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și o persoană cu arsuri pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B.

Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital.

Update. Persoana dispărută a fost găsită decedată.

Update 14:15. Până la acest moment, sunt raportate 6 victime, dintre care una în stare gravă. Iar o persoană este declarată dispărută, potrivit ISU Constanța.

UPDATE 13.15. ISU Dobrogea a transmis că trei persoane au fost rănite în urma exploziei, două dintre ele au arsuri, iar una are traumatism.


Știre inițială

O explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs, vineri, la rafinăria Petromidia Năvodari.

În jurul orei 12.30, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un nor mare de fum negru și chiar o flacără în zona Rafinăriei de la Capul Midia-Năvodari.

Potrivit ISU Constanța, e vorba despre o explozie la o instalație de la rafinarie. În urma exploziei a fost înregistrată o victimă cu arsuri de căi aeriene și pe circa 45% din suprafața corpului.

Prefectul județului Constanța a aprobat planul roșu de interventie. A existat o sesizare la 112, din primele informații instalația afectată arde violent.

Numeroase ambulanțe ISU/SAJ se îndreaptă spre rafinărie. 

Cetățenii din Năvodari au primit un mesaj RO-AERT prin care sunt sfătuiți să evite zona pe o rază de 1000 de metri.

Stire in curs de actualizare.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…