Foto- ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a anunţat că nu va da curs restricţiilor impuse de autorităţi, conform cărora slujba din noaptea de Înviere ar urma să se încheie la ora 2 dimineaţa.

IPS Teodosie a făcut mai multe declarații la Antena 3, legate de restricția impusă bisericilor, de a nu mai oficia slujbe după ora 2 dimineața, în noaptea de Înviere.

Ora 02:00 mi se pare o restricție nejustificată, nelogică, pentru că nu se compară slujba noastră ortodoxă, care are o lungime deosebită, cu alte slujbe. Această restricție este o rănire a sufletului credincioșilor la cea mai mare sărbătoare. cum să fie până la ora 02:00? Nu se poate! Noi la 12:00 dăm Lumină, trebuie să facem Slujba Învierii și Slujba Sfintei Liturghii. Nici Liturghia nu putem s-o facem în două ore.

Cred că vom fi înțeleși și am văzut că dl. președinte Iohannis a avut o atitudine mai blândă și mai îngăduitoare.

Sper să primim drepturile acestea, sunt drepturile noastre, ale credincioșilor, și trebuie să fie respectate. Acest atac la adresa sufletului nostru nu trebuie să se producă, este nefiresc.

Cum să restricționăm cea mai mare sărbătoare, să-i punem ore? Noi nu putem să tăiem Slujba, avem canoane, sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu nu poate fi restricționat, să fim înțeleși, orice până la Dumnezeu, cu Dumnezeu nu negociem.” a spus ÎPS Teodosie, la Antena 3, în emisiunea ”Decisiv” cu Cătălina Porumbel. 

Întrebat dacă va încheia Slujba de Înviere la ora 02:00, ÎPS Teodosie a răspuns:

”Imposibil! Cine o să ne alunge? Nu cred așa ceva, suntem sub ocupație? Nu este nicio logică, e de neînțeles, respectăm regulile sanitare, dar nu există o acțiune a virusurilor de la ora 02:00 mai accentuată, nu înțelege nimeni așa ceva. De ce să fim obstrucționați, de ce să ni se pună sabia? Trebuie să avem sărbători!”. 

Declaratiile Arhiepiscopului Tomisului vin după ce autoritatile au declarat că restricţiile în Sâmbăta Paştelui vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioşii să participe la slujbele de Înviere.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…