Primarul Chițac si aparatul său de propagandă au declanșat, astăzi, o manipulare mizerabilă pe internet. Totul, după ședința Consiliului Local unde trebuia să se aprobe bursele pentru elevi.

Primarul a venit cu un proiect care prevedea aprobarea doar a burselor sociale. Acesta nu includea și bursele de merit și cele de performanță.

Consilierii USR au cerut printr-un amendament ca bursele de merit să se acorde măcar la 50%. Nu s-a aprobat. Consilierii PSD au cerut să fie incluse în hotărâre și bursele de merit și cele de performanță, așa cum s-au acordat în ultimii ani. Nu s-a aprobat nici asta.

În consecința, s-a supus aprobării proiectul doar cu bursele sociale, însă consilierii USR și PSD s-au abținut, iar proiectul nu a trecut. Repet, consilierii s-au abținut pentru că doreau să se acorde toate bursele! Adică să nu se taie cele de merit!

Ce a făcut primarul Chițac și propaganda de partid după ședința? Au ieșit și au aruncat cu noroi în cele două partide, că din cauza lor nu se dau bursele. Cât tupeu și nesimțire să ai să faci așa ceva?

Pentru cei care nu știu, bursele de merit erau niște sume infime pe care le primeau elevii cu mediile de peste 9. Erau de ordinul a câteva zeci de lei, nu de zeci de mii de lei, ca pensiile speciale! Pensii nesimțite de care beneficiază chiar și primarul Chițac. Măcar copiii aceia învățau pentru burse. Tu ce ai făcut pentru acea pensie de 10.000 de lei?

Cel mai grav este că in ședință, primarul Chițac a amenințat o minoră. O elevă. Președinta asociației de elevi care a avut “tupeul ” să vocifereze. Chițac a amenințat-o cu o plângere penală! Doamne ferește!

Opinie de Cristian Bucura

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook