Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au desfășurat, marți, 19 iunie 2024, mai multe percheziții în municipiul Constanța, orașul Năvodari și comuna Mihail Kogălniceanu.

Operațiunea a vizat 9 locații, dintre care 3 cariere de exploatare de piatră și 6 sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

Anchetatorii suspectează că, începând cu anul 2023, reprezentații unei societăți comerciale ar fi administrat activități miniere fără permis sau licență de exploatare, extrăgând agregate minerale dintr-o carieră și valorificând ulterior mărfurile fără a înregistra veniturile realizate.

Această practică ar fi dus la evaziune fiscală și la prejudicierea bugetului de stat.

La operațiune au participat și specialiști din cadrul Administrației Naționale Apele Române, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Constanța și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, precum și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…