Sectorul de plajă ce a fost extins, care începe din centrul stațiunii Mamaia și se termină în Mamaia Nord, nu va putea fi folosit până la 1 iulie. Sezonul estival nu mai începe în iunie, așa cum era obișnuit să înceapă în fiecare an.

Din centrul stațiunii și până în nord, operatorii de plaje nu vor putea să amplaseze baruri și șezlonguri. Anunțul a fost făcut de Apele Române, care administreză zona.

Antreprenorii sunt cei mai afectati. Unul dintre acestia este George Țicu care aștepta ca anul acesta să poată folosi sectorul de plajă nou ce se află în fața restaurantului pe care îl administrează.

Noi estimăm cred undeva la vreo 30 % pierderi din încasările pe care le făceam în mod normal, pierdem weekendul de Rusalii, sunt mai multe evenimente pe care le vom pierde.”, a precizat George Țicu, administratorul unei plaje și al unui restaurant din Mamaia.

Administrația Bazinală Dobrogea Litoral a notificat deja de întârziere toți operatorii economici care își desfășoară activitatea în sectoarele de plajă care au fost extinse. Drept compensație, aceștia vor fi scutiți de plata chiriei pentru 76 de zile.

Proiectul de înnisipare este finanţat de către Uniunea Europeană, iar prealuarea plajelor înseamnă verificarea a 6950 de metri liniari de nisip.

În medie, plajele din Mamaia au acum aproximativ 150 de metri lăţime, dar există şi unele sectoare unde acestea depăşesc 300 de m lăţime.

Odată încheiat procesul de lărgire al plajelor, timp de cinci ani suprafețele nou apărute nu vor putea fi folosite de proprietari. Mai exact, de pe aceste porțiuni detinatorii nu își vor putea amplasa sezlonguri, umbrele sau beach baruri. Și cum aceste porțiuni sunt în fata celor vechi, nemulțumirea operatorilor este cu atât mai mare.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…