După incendiul din Constanta în care o femeie a murit, un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, care a si fost aprobat.

Anuntul a fost facut de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a mai declarat ca că luni începe să funcţioneze un grup de lucru care verifică dotările Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă

„Vorbesc despre o persoană cu responsabilități în ceea ce privește componenta logistică, mă refer clar la scara respectivă, care era defectă de foarte mult timp. Faptul că și-a depus raportul de pensionare, sigur că este un act de voință, dar eu cred cu tărie că astfel de derapaje nu sunt permise”, a declarat Bode

Cercetările în cazul responsabililor de la Constanţa merg înainte. Ministrul de Interne spune că au fost  bâlbe de la un capăt la altul:

„Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, din momentul în care a fost anunțat pe 112, până la momentul intervenției. Ați văzut ce s-a întâmplat și la locul incendiului. Toate aceste bâlbe vor fi cercetate și concluziile specialiștilor vă vor fi prezentate, evident, cu măsurile care se impun.”

„În maximum 2-3 săptămâni, îmi va prezenta concluziile asupra a ceea ce eu am transmis public, și anume că este anormal ca Inspectoratele pentru Situații de Urgență să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare.”

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…