O echipă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care urmează să investigheze originile Covid-19 în orașul Wuhan, a fost refuzată la intrarea în China.

Doi membri erau deja pe drum, OMS a spus că problema este lipsa autorizațiilor de viză.

Cu toate acestea, China a contestat acest lucru, spunând că detaliile vizitei, inclusiv datele, erau încă în curs de aprobare.

Sondajul mult așteptat a fost convenit de Beijing după multe luni de negocieri cu OMS.

Virusul a fost detectat pentru prima dată în Wuhan la sfârșitul anului 2019, focarul inițial fiind legat de o piață de animale.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a declarat „foarte dezamăgit” de China ca nu a finalizat încă permisiunile pentru sosirea echipei „având în vedere că doi membri și-au început deja călătoriile, iar alții nu au putut călători în ultimul moment”.

“Am fost asigurat de oficialii chinezi că se accelerează procedura internă “, a declarat el reporterilor la Geneva marți, explicând că a fost în contact cu înalți oficiali chinezi pentru a sublinia “că misiunea este o prioritate pentru OMS și echipa internațională “.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe chinez, Hua Chunying, a declarat ca „s-ar putea să existe unele neînțelegeri”.

“Autoritățile chineze sunt în strânsă cooperare cu OMS, dar au existat câteva focare minore în mai multe locuri din întreaga lume și multe țări și regiuni sunt ocupate cu activitatea lor de prevenire a virusului și lucrăm și noi la acest lucru”, a spus ea.

“Totuși susținem cooperarea internațională și avansăm pregătirile interne. Suntem în comunicare cu OMS și din câte știu cu date și aranjamente suntem încă în discuții”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Senatul SUA a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a aprobat cu o majoritate covârșitoare un ajutor militar și…