Regele Suediei a declarat într-o nouă adresă că strategia țării de a încetini răspândirea COVID-19 a „eșuat”, deoarece numărul deceselor din țara scandinavă continuă să crească.

Carl XVI Gustaf le-a spus locuitorilor țării în discursul său anual de Crăciun că Suedia a suferit „enorm” pe fondul pandemiei de coronavirus și este „traumatic” faptul că mulți din cei aproape 8.000 de oameni care au murit din cauza COVID-19 nu au putut spune la revedere celor apropiati.

„Cred că am eșuat. Avem un număr mare de oameni care au murit și asta este groaznic. Este ceva cu care trebuie să suferim cu toții ”, a spus regele în comentarii care au fost lansate joi și care vor fi difuzate integral luni.

Suedia a impus măsuri mai lejere în timpul pandemiei de coronavirus, spre deosebire de multe dintre tarile europene.

Cu toate acestea, oficialii suedezi ar lua în considerare implementarea blocajelor întrucât unele dintre unitățile de terapie intensivă ale țării ating capacitatea maxima, a raportat săptămâna aceasta New York Times.

Suedia a raportat aproximativ 1.700 de decese cauzate de COVID-19 în ultima lună, comparativ cu aproximativ 100 de decese în Finlanda și Norvegia. Ambele țări au aproximativ jumătate din populația Suediei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.