Pe Chelaru Florin il vedem tot timpul activ pe facebook, el nu face nimic dacă nu este fotografiat sau filmat. Asta îl interesează pe el, să manipuleze cetățenii, să pară ceea ce nu este: un gospodar aplecat spre nevoile cetățenilor.

Ultima manipulare a avut loc în urmă cu câteva zile pe facebook, Chelaru declarându-se dezamăgit de consilierii PNR, PNL și USR. Contrar spuselor lui Chelaru, consilierii din opoziție și-au făcut treaba, demascând tentativa de furt.

În mandatul 2016-2020, timp de 3 ani și 6 luni, s-a preocupat de afacerile lui și ale acoliților, creând un grup de infracționalitate organizată pe nume “Colosseum”! Acum vedem cum este violat bugetul orașului Năvodari de acest individ și acoliții lui.

Prețuri nesimțite

Ca să vă faceți o idee de magnitudinea furtului, vă dăm câteva exemple de prețuri umflate în comparație cu preturile reale din piață.

  • Conform contractului, pentru “Asternere imbracaminte asfaltica in grosime de 5 cm cu strat suport de 10 cm”, pretul este de 163,11 lei/mp. In realitate, pretul minim este 50 lei/mp, iar pretul maxim este de 60 lei/mp +TVA. ( pentru 10,450 mp, locuitorii Năvodariului ar fi platit 1.704.499,50 lei + TVA)
  • Conform contractului, pentru “Sacrificare si impietruire cu strat de piatra in grosime de 20 cm”, pretul este de 130,38 lei/mp . In realitate, pretul minim este de 30 de lei/mp, iar pretul maxim este de 40 lei/mp + TVA ( pentru 500 mp, locuitorii Năvodariului ar fi platit 51.690,00 lei + TVA)
  • Conform contractului, pentru “Executare lucrari de betonare”, pretul este de 876,66 lei/mc. In realitate, pretul minim este de 400 lei/mc, iar pretul maxim este de 450 lei/mc. + TVA ( pentru 10 mc, locuitorii Năvodariului ar fi platit 8.766,60 lei + TVA)

Avem atașat în articol documentele :

Proiectul de hotărâre privind aprobarea atribuirii contractului, a prețului de execuție și a modelului de contract pentru execuția de “LUCRĂRI DE REPARAȚIE TRAMĂ STRADALĂ ÎN ORAȘUL NĂVODARI” de către SC TERMICA DISTRIBUȚIE NĂVODARI SRL. Acest proiect de hotărâre apare în data de 13-11-2020 cu numărul de intrare/ieșire 40723.

Acest „Proiect de Hotărâre” este făcut în temeiul:

1) Hotărârii Consiliului Local nr 15 din 27.07.2020 – privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2020

2) Hotărârii Consiliului Local nr 63 din 06.03.2020 – privind aprobarea caietelor de sarcini și a documentațiilor tehnice –economice pentru execuția lucrărilor de reparație a tramei stradale ale orașului Năvodari.

Aici intervin problemele !

Noua rectificare bugetară se face la 8 luni distanță, adică în noiembrie, unde apare Hotărârea Consiliului Local nr 190 din 06.11.2020 , exact după ce s-au dat rezultatele alegerilor.

Imediat, la câteva zile, apare Referatul de necesitate nr. 40404 din data de 11.11.2020 al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat și în următoarele 2 zile, procesul verbal de negociere cu SC TERMICA DISTRIBUȚIE NĂVODARI SRL, având nr 40637 din 13.11.2020.

Toate pe repede înainte, Chelaru bătuse palma cu Dumitrascu!

NICĂIERI în toată documentația propusă spre aprobare Consiliului Local Năvodari, NU apar note în care să se specifice clar unde anume se vor executa aceste lucrări cu coordonate clare.

Nu apar pentru că nu se va executa nici o lucrare!! Câteva lucrări dar mai mici au fost executate înainte, fară contract si fară nici un fel de documentație, TOTAL ILEGAL!

Chelaru voia să scoată banii din bugetul Navodariului spre TERMICA DISTRIBUȚIE, de unde să îi preia pentru a îi face nevăzuți, Boasca Bogdan, lacheul primarului și Director Adjunct la TERMICA DISTRIBUȚIE NĂVODARI SRL.

In concluzie, banii se duceau direct în buzunarele lui Chelaru, mai nou și in ale lui Dumitrascu și a acoliților!

Numai că toată „afacerea” a fost stricată de consilierii PNR, PNL si USR.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.