Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace din 2021 în urma eforturilor sale de a promova pacea între Israel și Emiratele Arabe Unite (EAU).

Numele președintelui SUA a fost prezentat de politicianul norvegian Christian Tybring-Gjedde, potrivit Fox News.

“Pentru meritul său, cred că a făcut mai multe încercări de a crea pacea între națiuni decât majoritatea celorlalți nominalizați la Premiul Păcii”, a declarat pentru canal canalul Tybring-Gjedde, un membru al Parlamentului cu patru mandate.

Marți, un oficial de la Casa Albă a anunțat că Trump va organiza o ceremonie de semnare pe 15 septembrie pentru un acord revoluționar din Orientul Mijlociu care normalizează relațiile dintre Israel și EAU.

Ca parte a acordului, anunțat la Casa Albă la 13 august, după ce oficialii au spus că sunt 18 luni de discuții, statul din Golf a fost de acord cu relații normale cu Israelul, în timp ce Israelul a fost de acord să continue cu planurile de a suspenda anexarea Cisiordaniei.

În 2020, au existat 318 de candidați la Premiul Nobel pentru Pace.

Înscrierile trebuie făcute online și toți candidații sunt discutați înainte ca o listă scurtă dintre cele mai demne și interesante să fie întocmită.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Trump este așteptat să se predea procurorului din Manhattan la începutul săptămânii viitoare, după ce a fost pus oficial sub acuzare

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a fost pus sub acuzare…

Un acvariu din Florida va elibera o balenă ucigașă după mai bine de 50 de ani de captivitate

Un acvariu din Florida a ajuns la un acord cu apărătorii drepturilor…

Turcia a aprobat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Turciei a ratificat în unanimitate aderarea Finlandei la NATO, devenind astfel…