Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a criticat declarațiile liderului american Joe Biden care îl descriu pe președintele rus Vladimir Putin drept „ucigaș”, a raportat vineri agenția de știri Anadolu.

Biden a declanșat miercuri o criză diplomatică cu Moscova, când a răspuns „Da”, după ce a fost întrebat într-un interviu la ABC News dacă crede că Putin este un „ucigaș”, adăugând că liderul rus va „plăti un preț” pentru amestecul electoral.

“Comentariul lui Biden despre Putin nu se potrivește unui șef de stat ”, a spus Erdogan vineri la Istanbul.

„Pentru mine, domnul Putin a făcut ceea ce este necesar oferind un răspuns foarte, foarte inteligent, foarte elegant”, a adăugat el.

Joi, Putin a luat in deradere comentariile lui Biden spunând că „cine spune, ăla e” și i-a transmis „sănătate” presedintelui american in varsta de 78 de ani.

Biden nu a avut cuvinte de laudă nici la adresa lui Erdogan, numindu-l „autocrat” într-un interviu din 2019 , evidențiind deteriorarea Turciei în domeniul drepturilor omului. Relațiile Turcia-SUA sunt, de asemenea, îngreunate de achiziția de către Ankara a sistemelor avansate de apărare antiaeriană S-400 de la Moscova, despre care Washingtonul spune că amenință apărarea NATO.

Erdogan și Putin au avut de-a lungul timpului o relație strânsă, dar legătura lor a fost tensionată din cauza conflictelor din Nagorno-Karabakh, Siria și Libia.

În ciuda intereselor lor opuse, Putin l-a numit pe liderul turc „un om de cuvânt ” la conferința de presă anuală din decembrie.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…

Biden spune că este posibil ca SUA să îl sancționeze personal pe Putin dacă acesta invadează Ucraina

Președintele american Joe Biden a declarat marți că este posibil ca SUA…

Un pacient a fost eliminat de pe lista de transplant cardiac pentru că a refuzat vaccinul Covid-19

Un pacient internat într-un spital din Boston nu mai este eligibil pentru…