Premierul francez Jean Castex a anunțat joi un lockdown de o lună pentru Paris și alte regiuni ale țării, începând de vineri, ca urmare a unui număr tot mai ridicat de pacienți internați în unitățile de terapie intensivă. Școlile și magazinele esențiale, inclusiv librăriile, vor rămâne deschise.

Castex a declarat că noile restricții vor intra în vigoare începând de vineri la miezul nopții și vor dura patru săptămâni. Restricțiile vor fi impuse pentru 16 regiuni, inclusiv zona Parisului.

În timp ce magazinele neesențiale se vor închide și deplasările în afara locuintei vor fi restricționate în regiunile afectate, școlile vor rămâne deschise și exercițiile în aer liber sunt permise până la 10 kilometri de casă, a spus el. De asemenea, vor fi interzise deplasările, începând cu ora 19:00 de vineri.

Epidemia Covid-19 în Franța se accelerează în mod clar, a spus Castex. “Din ce în ce mai mult, acest lucru arată ca un al treilea val”, a declarat el intr-o conferintă de presă.

Anunțul vine la un an de la primul lockdown național al Franței. Președintele Emmanuel Macron a făcut anunțul pe 16 martie, iar lockdown-ul a intrat în vigoare la prânz pe 17 martie 2020 și s-a încheiat 55 de zile mai târziu, pe 10 mai.

Pe 16 ianuarie, Franța a introdus o carantină de noapte de la ora 18:00, care a fost inițial planificată pentru 15 zile, dar este încă în desfășurare.

Joi, au fost raportate în jur de 38.000 de noi infecții – cel mai înalt nivel din ultimele patru luni – iar spitalele din Paris copleșite de cazuri Covid-19 au început să transfere pacienții în alte regiuni.

Peste 91.000 de persoane au murit în Franța din cauza bolii, potrivit unui număr oficial.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…

Biden spune că este posibil ca SUA să îl sancționeze personal pe Putin dacă acesta invadează Ucraina

Președintele american Joe Biden a declarat marți că este posibil ca SUA…

Un pacient a fost eliminat de pe lista de transplant cardiac pentru că a refuzat vaccinul Covid-19

Un pacient internat într-un spital din Boston nu mai este eligibil pentru…

34.255 de cazuri de Covid-19, raportate în ultimele 24 de ore în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore,…