Autoritatile din Franta investigheaza un ofiter mlitar pentru divulgare de informatii foarte sensibile catre Rusia. Se pare ca ofiterul lucra intr-o baza NATO in Italia.

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat duminică presei franceze că un ofițer militar superior este cercetat pentru „încălcări grave ale securității”.

Ceea ce pot confirma este că un ofițer superior se confruntă cu proceduri legale pentru o încălcare de securitate”, a declarat Parly pentru postul de radio Europa 1. Ea a făcut declarații similare rețelei de televiziune franceze Cnews și ziarului Les Echos.

Se pare că locotenent-colonelul lucra la o baza NATO din Italia și a fost arestat în timp ce se afla în vacanță în Franța natală. El ar fi transmis informații „ultra-sensibile” serviciilor de informații rusești.

Parly a spus că forțele armate ale Franței au luat „măsurile de protecție necesare” în urma încălcării securității.

Conexiuni rusești

Arestarea vine la o săptămână după ce autoritățile americane au arestat un fost ofițer al Forțelor Speciale pentru că a împărtășit activitățile unității sale cu serviciile secrete rusești.

Potrivit procurorilor, soldatul , care fusese staționat în Germania și Azerbaidjan, „credea că Statele Unite sunt prea dominante în lume și trebuie reduse la dimensiuni”.

Alianța NATO este în alertă din 2014, când Rusia a creat neliniștile și a anexat părți din Ucraina în urma unui referendum condamnat la nivel internațional. Oficialii occidentali au acuzat, de asemenea, Rusia că subminează securitatea globală prin angajarea într-un război hibrid.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…