Autoritatile din Franta investigheaza un ofiter mlitar pentru divulgare de informatii foarte sensibile catre Rusia. Se pare ca ofiterul lucra intr-o baza NATO in Italia.

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat duminică presei franceze că un ofițer militar superior este cercetat pentru „încălcări grave ale securității”.

Ceea ce pot confirma este că un ofițer superior se confruntă cu proceduri legale pentru o încălcare de securitate”, a declarat Parly pentru postul de radio Europa 1. Ea a făcut declarații similare rețelei de televiziune franceze Cnews și ziarului Les Echos.

Se pare că locotenent-colonelul lucra la o baza NATO din Italia și a fost arestat în timp ce se afla în vacanță în Franța natală. El ar fi transmis informații „ultra-sensibile” serviciilor de informații rusești.

Parly a spus că forțele armate ale Franței au luat „măsurile de protecție necesare” în urma încălcării securității.

Conexiuni rusești

Arestarea vine la o săptămână după ce autoritățile americane au arestat un fost ofițer al Forțelor Speciale pentru că a împărtășit activitățile unității sale cu serviciile secrete rusești.

Potrivit procurorilor, soldatul , care fusese staționat în Germania și Azerbaidjan, „credea că Statele Unite sunt prea dominante în lume și trebuie reduse la dimensiuni”.

Alianța NATO este în alertă din 2014, când Rusia a creat neliniștile și a anexat părți din Ucraina în urma unui referendum condamnat la nivel internațional. Oficialii occidentali au acuzat, de asemenea, Rusia că subminează securitatea globală prin angajarea într-un război hibrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin a semnat un decret care simplifică acordarea cetățeniei ruse pentru ucrainenii din regiunile Herson și Zaporojie

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică o procedură…

Ungaria declară stare de urgență din cauza crizei provocate de războiul din Ucraina

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat marți o “stare de urgență” pentru…

Texas: Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost uciși după ce un tânăr a deschis focul la o școală primară

Un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul marți într-o…

Ministrul ucrainean de externe acuză Rusia că încearcă să “șantajeze lumea” prin blocarea porturilor din Marea Neagră

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a acuzat Moscova că încearcă să…