Poliția turcă investighează ceea ce descrie ca fiind moartea „suspectă” a unui jurnalist ruso-american care a murit marți dimineata în timp ce era în vacanță cu soția sa la Istanbul.

Andre Vltchek, descris ca „jurnalist de investigație”, a murit în timp ce se ducea la hotelul cu un vehicul cu șofer. Potrivit rapoartelor, sotia sa a încercat să-l trezeasca, crezând că doarme, dar el nu a răspuns.

Poliția turcă, citată de mass-media locală, spune că a ajuns la hotelul din cartierul modern Karakoy din Istanbul, într-un minivan Mercedes la ora 5.30, după o călătorie de nouă ore din orașul Samsun de la Marea Neagră.

Poliția a trimis o echipă de investigații la locul crimei după ce medicii au anunțat că este mort, iar ofițerii îi interogează pe soția și cei doi șoferi care l-au transportat.

Vltchek, în vârstă de 57 de ani, scrisese pentru The Guardian și alte publicații obișnuite. Dar a fost, de asemenea, un colaborator la 21st Century Wire and Veterans Today, site-uri de teorie a conspirației care propagă adesea mesaje de la Kremlin și un invitat frecvent la televiziunile de stat iraniene și ruse.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…