Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, consideră că Florin Cîţu ar trebui să rămână premierul propus de PNL, afirmând că guvernarea se face în jurul PNL, iar premierul şi miniştrii sau reprezentanţii PNL în guvern sunt decişi de Partidul Naţional Liberal şi de nimeni altcineva.

Vîlceanu îi trimite pe cei de la USR să îşi găsească sprijin “în aliaţii lor de la PSD -AUR”.

“PNL va susţine ce doreşte PNL, nu ce vede la televizor. Nu vorba de a se sacrifica nimeni. PNL îşi desemnează premierul. Am avut un congres. Cred că, din punctul acesta, lucrurile sunt foarte clare, prezenţa preşedintelui care a spus pe scenă că premierul Florin Cîţu nu trebuie să demisioneze şi nici să fie demis. S-a întâmplat ce s-a întâmplat în Parlament, sunt convins că cei de la USR îşi vor găsi un sprijin în aliaţii lor de la PSD -AUR şi dacă nu-l găsesc, intrăm în procedura constituţională şi toată lumea sper să treacă peste perioada asta cât mai repede”, a afirmat Vîlceanu, vineri, înaintea şedinţei Biroului Executiv al partidului, citat de Agerpres.

“Aş vrea să fie foarte clar principiul: guvernarea se face în jurul PNL, iar premierul şi miniştrii sau reprezentanţii PNL în guvern sunt decişi de Partidul Naţional Liberal şi de nimeni altcineva”, a adăugat Vîlceanu.

Întrebat dacă PNL va renunţa la propunerea lui Florin Cîţu premier, Vîlceanu a spus: “Dacă mă întrebaţi pe mine, personal, nu. Florin Cîţu trebui să rămână premierul nostru”.

“Din punctul meu de vedere, nu trebuie să se schimbe. Am avut un Congres acum două săptămâni jumătate. Florin Cîţu este preşedintele PNL şi înţeleg dorinţa celor de la USR de a destabiliza PNL, dar nu se va întâmpla asta. (…) Asta cu susţinerea se va vedea în Parlament. Şi noi am crezut că domnul Cioloş are susţinere acum, având în vedere că a strâns o majoritate să dea jos Guvernul, şi am văzut că nu e aşa. Se va vedea în Parlament şi majorităţile se testează doar în Parlament”, a precizat Dan Vîlceanu.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…