Copreşedintele AUR, George Simion, a anunțat luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară demisia lui Florin Cîţu pentru că, atâta timp cât acesta rămâne interimar la Palatul Victoria, ţara este în pericol. “Cât rămâne premier interimar, ţara e în pericol, omul acela a fost demis de Parlament şi nu pare să fie în toate facultăţile mintale”, a declarat Simion.

”Am venit cu o propunere a unui guvern de specialişti, ne-a spus că nu ştie niciun domn Orban, că îl ştie doar pe Leonard Orban, că nu ştie niciun om politic cu numele Orban. Noi credem că un guvern de specialişti, cu un premier independent, poate să treacă ţara de iarnă”,

Cât rămâne premier interimar, ţara e în pericol, omul acela a fost demis de Parlament şi nu pare să fie în toate facultăţile mintale. Domnul preşedinte a făcut un rictus când i-am spus, şi-a declinat orice responsabilitate. Va ieşi să spună că aceste consultări au fost un eşec şi că va urma o altă rundă de negocieri.

”I-am spus preşedintelui să îşi ia în serios rolul de mediator. Aşteptăm bunăvoinţă din partea lui Klaus Iohannis, altfel, nu excludem niciun fel de posibilitate, aşteptăm să vedem dacă a înţeles mesajul. Noi dialogăm cu toată lumea, mai puţin cu acea tabără de extremişti din jurul lui Cîţu”, a declarat Simion. 

Simion spune că dacă Florin Cîțu nu este demis, “înseamnă că am asistat la o butaforie.”

”Dacă nu se pune pe masă demisia lui Cîţu, înseamnă că am asistat la o butaforie. Preşedintele a spus că nu agrează dizolvarea Parlamentului, deşi anul trecut o agrea. Klaus Iohannis ne-a dat lecţii despre ce vor românii”, a afirmat el. 

”O majoritate îmbrăţişează în momentul ăsta un guvern de specialişti, pentru o perioadă limitată, cu un premier independent, în interesul naţiunii”, a mai spus Simion. 

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…