Premierul Florin Cîțu a anunțat adoptarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare de 10 miliarde de euro. Cu toate că miniștrii USR PLUS nu s-au prezentat la ședință, premierul spune că a avut cvorumul necesar pentru aprobarea proiectului.

”Colegii de la USR, deși este în atribuția lor de miniștri și sunt plătiți pentru asta, nu au venit astăzi la ședința de Guvern, dar am avut cvorum și am aprobat singurul punct de pe ordinea de zi, Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, a declarat Florin Cîțu

Vreau să fie clar că acest program sau ceea ce se regăsește în acest program se regăsește în programul de guvernare și nu facem prin decizia de astăzi decât să respectăm programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă sau să nu respecte programul de guvernare, a mai spus premierul.

Proiectul va avea un minus de 26 miliarde de lei credite bugetare, în perioada 2022-2025, pe care Guvernul speră să-l compenseze prin creșterea veniturilor din implementarea ‘e-facturare’, programul de facturare electronică.

Programul „Anghel Saligny” denumit și PNDL 3, a declanșat o criză politică în România, soarta coaliției de guvernare fiind incertă, după ce USR PLUS a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului din care face parte.

USR PLUS consideră programul „Anghel Saligny” o continuare a programelor PNDL 1 și 2: ”PNDL 3 este o hoție. Este programul becurilor de 1.800 de euro și a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro”, a transmis USR PLUS.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…

Un bărbat din Italia a încercat să se vaccineze într-un braţ fals din silicon, pentru a obţine certificatul Covid

Un italian în vârstă de 50 de ani, dornic să facă rost…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Primele două cazuri cu varianta Omicron confirmate în România

Primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate…