Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a declarat că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna premier pe Dacian Cioloș este o cacealma, pentru că nici PNL, nici alte partide nu vor susține învestirea unui guvern Cioloș. Orban a mai spus că miercuri la ora 12.00 își va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

“România se confruntă cu o criză sanitară gravă, Romînia se confruntă cu o situaţie economică dramatică, care pune în pericol veniturilor romînilor, pe fondul creşterii preţurilor la energie, alimente. Criza politică trebuie să înceteze imediat, pentru că Romînia şi românii au nevoie de un guvern stabil, care să beneficieze de o majoritate parlamentară care să susţină toate măsurile de combatere a crizei pandemice, economice, de combatere a efectelor negative pentru viaţa de zi cu zi a românilor.  Din păcate, decizia de ieri a preşedintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca obiectiv soluţionarea crizei, ci prelungirea frizei poltice şi guvernamentale şi adâncirea ei. Este evident pentru fiecare om care cunoaşte viaţa politică că, în ciuda bunelor intenţii ale USR-PLUS şi ale lui Dacian Cioloş, desemnarea lui Dacian Ciolloş nu ţine cont de principiul locialităţii constiuţionale şi nu ţine cont de faptul că desemnarea trebuie să se facă în persoana unui premier care să aibă şansa dă facă o majoritate”, a declarat Orban.

Fostul lider al PNL a arătat că, “în ciuda bunelor intenții ale USR PLUS și ale lui Dacian Cioloș, desemnarea este una care nu ține cont de principiul loialității constituționale”  care ar fi trebuit aplicat.

“Dacian Cioloș nu are nicio șansă se formeze o majoritate parlamentară, iar această situație s-a produs pentru că nici PSD, nici PNL nu s-au prezentat cu o propunere de premier”, a mai spus Orban.

“Aş putea spune că, dacă în privinţa PSD e pagubă în ciuperci că nu au venit cu o propunere, în ceea ce priveşte PNL, decizia de a nu se prezenta cu o propunere de premier este o decizie care practic a pus PNL în situaţia de a nu avea o propunere şi a nu pune pe masa preşedintelui oportunitatea de a desemna un premier PNL”, a subliniat fostul lider liberal.

În opinia lui Orban, singura soluție pentru formarea unei majorități parlamentare este refacerea coaliției de guvernare, din PNL, USR, UDMR cu sprijinul minorităților.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…

Un bărbat din Italia a încercat să se vaccineze într-un braţ fals din silicon, pentru a obţine certificatul Covid

Un italian în vârstă de 50 de ani, dornic să facă rost…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Primele două cazuri cu varianta Omicron confirmate în România

Primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate…