Partidul Social Democrat a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, luni, la consultările de la Cotroceni, că fără o majoritate consistentă în Parlament “nu se poate vorbi de un guvern minoritar”, a afirmat liderul partidului, Marcel Ciolacu.

“Am fost astăzi la Cotroceni şi am transmis preşedintelui că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar, fie el al oricărei formaţiuni politice.

Din punctul nostru de vedere, se va crea o majoritate pentru anticipate, nu credem că se va crea o majoritate pentru un guvern stabil”, a mai spus preşedintele PSD.  

Tot ce nu poate face un guvern demis, poate fi preluat de Parlament. Iar grupul PSD va lucra 24 de ore din 24, deja am depus solicitările pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze, sperăm ca legea să meargă rapid la promulgare.

Experiențe cu guvern minoritar în situație cu patru crize România nu poate avea. E exclus așa ceva. Democrația funcționează pe majorități. Dacă o majoritate decide că se merge la alegeri anticipate, se va merge la anticipate, indiferent ce vrea președintele.

Dacă esți zeu, nu te supui unei majorități.

În acest moment nu avem discuții cu nimeni pentru nici un partid pentru intrarea la guvernare”, a declarat Marcel Ciolacu, după consultările cu Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…