Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, după ședința Comitetului Politic Național al PSD, că are ca prioritate zero proiectul „Fără penali în funcții publice”, făcând referire la condamnarea din SUA a premierului Florin Cîțu. De asemenea, liderul PSD s-a răzgândit cu privire la moțiunea de cenzură pe care intenționase să o introducă la începutul sesiunii parlamentare, pe motiv că nu are voturile necesare și nu dorește să facă un “spectacol politic”.

„Voi cere ca prioritate zero la Senatul României, camera decizională, să fie introdus pe ordinea de zi, proiectul „Fără penali în funcții publice”, astfel încât, după promulgarea legii, domnul ministru penal condamnat să organizeze referendumul prin care românii să exprime dacă doresc sau nu penali în funcții publice. Eu sunt ferm convins că românii, peste 90%, nu doresc niciun penal în funcție publică. Cer biroului permanent al Senatului, liderului de grup al Partidului Social Democrat și nu în ultimul rând domnului Barna, susținătorul proiectului fără penali în funcții publice și domnului Cioloș să introducă pe ordinea de zi, la prima ședință a Senatului, proiectul de lege „Fără penali în funcții publice”, a declarat Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură va fi depusă în momentul în care se vor strânge cele 234 de voturi necesare . Marcel Ciolacu declarase recent că va depune moțiunea de cenzură la începutul lunii septembrie, însă acum spune că s-a răzgândit din cauză că nu vrea să depună moțiunea doar pentru a face spectacol politic. 

„Am decis în unanimitate de voturi că vom depune moțiunea de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moțiune. Să fiu foarte clar, în acest moment partea de opoziție apre 204 voturi. Un guvern nu poate să cadă decât printr-o moțiune în parlament sau milioanele de români să iasă pe stradă și se ceară demisia acestui guvern. Nu există altă cale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă există posibilitatea ca moţiunea de cenzură să fie depusă înaintea Congreselor PNL şi USR PLUS, liderul PSD a răspuns: „Sunt ferm convins că şi domnul Simion îşi doreşte ca această moţiune să treacă şi nu să o depunem de dragul să o depunem. Nu ştim, dacă avem suficiente semnale că avem suficiente voturi s-ar putea să o depunem şi după Congres sau poate românii îşi vor dea seama şi vor pune presiune şi dl Iohannis îşi va da seama pe cine a pus premier”.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…