A existat un univers înainte de Big Bang, iar dovezile existenței sale pot fi încă observate în găurile negre, a spus un fizician câștigător al Premiului Nobel.

Sir Roger Penrose a făcut această afirmație după ce a câștigat recent premiul pentru descoperiri în teoria generală a relativității a lui Einstein și dovada existenței găurilor negre.

Sir Roger susține că existența unor pete inexplicabile de radiații electromagnetice pe cer – cunoscute sub numele de „ Hawking Points” – sunt rămășițe ale unui univers anterior.

Face parte din teoria „cosmologiei ciclice conformale” a universului și se sugerează că aceste puncte sunt expulzarea finală a energiei numită „radiație Hawking”, transferată de găurile negre din universul mai vechi.

Găurile negre sunt o regiune a spațiului în care materia s-a prăbușit asupra sa și are o forță gravitațională atât de mare încât nici măcar lumina nu poate scăpa.

Un astfel de eveniment poate avea loc în centrul galaxiei noastre; Reinhard Genzel și Andrea Ghez, care au împărțit Premiul Nobel cu Sir Roger, au oferit cele mai convingătoare dovezi ale unei găuri negre supermasive în mijlocul Căii Lactee.

Există posibilitatea ca intervalul de timp pentru evaporarea completă a unei găuri negre să fie mai lung decât vârsta universului nostru actual și, prin urmare, să nu poată fi detectat.

„Susțin că există observații ale radiației Hawking. Big Bang-ul nu a fost începutul. A existat ceva înainte de Big Bang și acel lucru este ceea ce vom avea în viitorul nostru ”, a declarat Roger.

„Avem un univers care se extinde și se extinde și toată masa se descompune și, în această teorie nebună, acel viitor îndepărtat devine Big Bang-ul unui alt eon.

„Așadar, Big Bang-ul nostru a început cu ceva care era viitorul îndepărtat al unui eon anterior și ar fi existat găuri negre similare care se vor evapora, prin evaporarea Hawking, și ar produce aceste puncte pe cer, pe care le numesc Puncte Hawking.

„Le vedem. Aceste puncte sunt de aproximativ opt ori mai mari decât diametrul Lunii și sunt regiuni ușor încălzite. Există dovezi destul de bune pentru cel puțin șase dintre aceste puncte. ”

Cu toate acestea, mulți au criticat ideea, iar existența tipului de radiații din aceste găuri negre este încă de confirmat.

Mai mult, dacă un univers infinit de mare într-o existență trebuie să devină un univers infinit de mic în următorul, ar fi necesar ca toate particulele să-și piardă masa pe măsură ce universul îmbătrânește, o noțiune care a fost, de asemenea, întâmpinată cu scepticism.

Conform cosmologiei standard, universul a suferit o scurtă expansiune sau „inflație” după Big Bang, ceea ce ar fi înlăturat neregulile din structura universului.

Ca răspuns, Sir Roger a spus că găurile negre au fost, de asemenea, respinse ca existente doar în matematică, până când a fost dovedită existența lor în realitate.

„Oamenii erau foarte sceptici la acea vreme, a trecut mult timp până când găurile negre au fost acceptate … importanța lor este, parțial, apreciată doar parțial”, a spus el, după cum a raportat BBC.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook