Autoritățile din Arabia Saudită au anunțat măsuri stricte de combatere a vandalismului de mediu, cu amenzi de până la 30 de milioane de riali (aproape 8 milioane de dolari) și 10 ani de închisoare, a declarat miercuri un raport al site-ului The New Arab.

„Tăierea copacilor, arbuștilor, ierburilor sau plantelor [și] dezrădăcinarea, mișcarea, scoarței, frunzelor sau a oricărei părți sau mutarea solului” ar putea pedepsi delincvenții cu o amendă maximă și ani grei de închisoare, a declarat procuratura saudită.

Anunțul face parte din planul de dezvoltare Vision 2030 al Arabiei Saudite pentru a atinge sustenabilitatea mediului până la sfârșitul deceniului, se arată în raport.

Ministrul mediului, Abdulrahman al-Fadley, a anunțat luna trecută lansarea „Let’s Make it Green” – un plan care urmărește plantarea a 10 milioane de copaci în regat până în aprilie 2021.

Reformele economice și sociale au luat avânt de când conducătorul de facto, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, și-a anunțat planul ambițios în 2016 de a reduce dependența puternică a țării de petrol.

„Vom căuta să ne protejăm mediul prin creșterea eficienței gestionării deșeurilor, stabilind proiecte cuprinzătoare de reciclare, reducând toate tipurile de poluare și luptând împotriva deșertificării”, se arată în declarația de misiune a Vision 2030.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…