Autoritățile din Arabia Saudită au anunțat măsuri stricte de combatere a vandalismului de mediu, cu amenzi de până la 30 de milioane de riali (aproape 8 milioane de dolari) și 10 ani de închisoare, a declarat miercuri un raport al site-ului The New Arab.

„Tăierea copacilor, arbuștilor, ierburilor sau plantelor [și] dezrădăcinarea, mișcarea, scoarței, frunzelor sau a oricărei părți sau mutarea solului” ar putea pedepsi delincvenții cu o amendă maximă și ani grei de închisoare, a declarat procuratura saudită.

Anunțul face parte din planul de dezvoltare Vision 2030 al Arabiei Saudite pentru a atinge sustenabilitatea mediului până la sfârșitul deceniului, se arată în raport.

Ministrul mediului, Abdulrahman al-Fadley, a anunțat luna trecută lansarea „Let’s Make it Green” – un plan care urmărește plantarea a 10 milioane de copaci în regat până în aprilie 2021.

Reformele economice și sociale au luat avânt de când conducătorul de facto, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, și-a anunțat planul ambițios în 2016 de a reduce dependența puternică a țării de petrol.

„Vom căuta să ne protejăm mediul prin creșterea eficienței gestionării deșeurilor, stabilind proiecte cuprinzătoare de reciclare, reducând toate tipurile de poluare și luptând împotriva deșertificării”, se arată în declarația de misiune a Vision 2030.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a crescut la peste 11.200 de morți

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a anunțat că bilanțul victimelor cutremurelor de…

“Dați-ne aripi”: Zelenski îndeamnă Marea Britanie să trimită avioane de luptă în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Marea Britanie pentru a mulțumi poporului…

Încălzirea globală ar putea expune aproximativ 15 milioane de oameni la riscul de inundații provocate de revărsarea lacurilor glaciare

Pe măsură ce ghețarii se topesc și varsă cantități masive de apă…

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 15.800 de morți

Oficialii și medicii au declarat că 12.873 de persoane au murit în…

Kim Jong Un și-a prezentat fiica și rachetele la o paradă nord-coreeană

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și tânăra sa fiică au fost în…

China îndeamnă Occidentul să nu mai facă apel la victoria Ucrainei în războiul cu Rusia

Fu Cong, ambasadorul Beijingului la UE, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la…