Potrivit unor rapoarte rusești, până la 100.000 de soldați din Coreea de Nord ar putea fi trimiși în Ucraina să lupte alături de armata rusă.

Colonelul în rezervă Igor Korotchenko, un important expert în apărare de la Moscova, a declarat pentru televiziunea de stat: “Nu ar trebui să fim timizi în a accepta mâna pe care ne-o întinde Kim Jong-un”.

Coreea de Nord a lăsat să se înțeleagă prin “canale diplomatice” că, pe lângă furnizarea de constructori pentru repararea pagubelor de război, este gata să furnizeze o vastă forță de luptă, a relatat agenția de știri Regnum.

Potrivit rapoartelor, aceștia ar urma să fie desfășurați în zonele separatise pro-ruse Donețk [RPD] și Luhansk [RPL], ambele recunoscute recent de Kim Jong Un ca țări independente.

“Țara este pregătită să transfere până la 100.000 dintre soldații săi în Donbas”, se arată în raportul agenției de presă pro-Kremlin. “Phenianul va putea să își transfere unitățile sale tactice în Donbas”.

În schimb, Rusia ar urma să furnizeze cereale și energie către Coreea de Nord, ceea ce ar însemna ca Vladimir Putin să pună capăt participării sale la sancțiunile internaționale împotriva regimului lui Kim .

Informația vine în contextul în care Rusia caută cu disperare să își sporească forțele de pe front prin recrutarea de prizonieri în schimbul renunțării la pedepsele cu închisoarea.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.