Douăsprezece persoane au fost rănite după ce un zbor Qatar Airways de la Doha la Dublin a fost afectat de turbulențe. Incidentul are loc la câteva zile după ce 104 pasageri au fost răniți și un bărbat cu probleme cardiace a murit într-un zbor al Singapore Airlines care a coborât brusc înainte de a urca în mod repetat câteva sute de metri.

Potrivit declarațiilor aeroportului din Dublin, zborul QR017 operat cu un Boeing 787 Dreamliner a aterizat la ora locală 13:00, însă la sosire a fost întâmpinat de echipele de urgență din cauza celor 12 persoane – 6 pasageri și 6 membri ai echipajului – care au raportat răni după incident.

Aeroportul a precizat că toți pasagerii au fost evaluați medical la bord înainte de aterizare, iar opt dintre cei răniți au fost transportați ulterior la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Martorii au relatat scene haotice la bord în timpul turbulențelor puternice, cu pasageri și bagaje zburând prin cabină. Unele membre ale echipajului prezentau, de asemenea, tăieturi ușoare în urma incidentului.

Compania Qatar Airways a confirmat că un număr redus de pasageri și membri ai echipajului au suferit leziuni minore și primesc acum îngrijiri medicale. Incidentul face obiectul unei anchete interne din partea transportatorului.

Este cel de-al doilea caz de turbulențe severe raportat într-o săptămână, după decesul unui pasager britanic pe un zbor Singapore Airlines săptămâna trecută.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…