Atacurile aeriene turcești asupra unor posturi de frontieră siriene conduse de forțele regimului au ucis marți 17 combatanți, potrivit unui monitor de război, ceea ce a determinat guvernul de la Damasc să amenințe cu represalii, potrivit Agenția France Press.

“Șaptesprezece combatanți au fost uciși în lovituri aeriene turcești care au lovit mai multe avanposturi ale regimului sirian… în apropierea frontierei turcești”, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Acesta nu a precizat dacă victimele erau afiliate la forțele guvernamentale sau kurde.

Cel puțin trei soldați sirieni se numără printre morți și șase au fost răniți în raidurile turcești, a precizat agenția oficială de presă SANA, citând o sursă militară.

“Orice atac asupra unui avanpost militar condus de forțele noastre armate va fi întâmpinat cu un răspuns direct și imediat pe toate fronturile”, a declarat SANA.

Loviturile au avut loc în apropierea orașului Kobane, controlat de kurzi, locul unor confruntări care au avut loc peste noapte între forțele turcești și Forțele Democratice Siriene (FDS) conduse de kurzi.

Forțele kurde au lovit, de asemenea, în interiorul teritoriului turc în timpul nopții, ucigând un soldat, a declarat Ministerul turc al Apărării.

“Treisprezece teroriști au fost neutralizați” în atacurile de represalii ale Ankarei în interiorul Siriei, a precizat ministerul, adăugând că operațiunile din regiune sunt în curs de desfășurare.

Turcia și-a intensificat atacurile în zonele controlate de kurzi din Siria de când un summit din 19 iulie cu Iranul și Rusia nu a reușit să dea undă verde unei noi ofensive împotriva luptătorilor kurzi, considerați de Ankara drept teroriști.

Marți, un atac cu dronă turcească a ucis cel puțin patru persoane în regiunea Hasakeh, controlată de kurzi, cel mai recent dintr-o serie de atacuri similare.

FDS, armata de facto a kurzilor sirieni, afirmă că a numărat cel puțin 13 membri ai săi uciși în atacuri turcești începând din iulie.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook