Aproximativ 20.000 de străini s-au alăturat forțelor armate ucrainene împotriva invaziei actuale a Rusiei, potrivit publicației ucrainene The Kyiv Independent. De asemenea, ziarul a relatat, citând un ministru al guvernului, că cetățenii străini vor putea solicita cetățenia ucraineană.

“Voluntarii străini vor putea obține cetățenia ucraineană dacă vor dori, a declarat primul ministru adjunct de interne Evhen Yenin la 9 martie. Douăzeci de mii de voluntari străini s-au alăturat forțelor ucrainene pentru a lupta împotriva Rusiei începând cu 6 martie”, a precizat ziarul pe Twitter.

La 27 februarie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat formarea unei “brigăzi internaționale” în cadrul căreia cetățenii străini, care doresc să lupte pentru națiunea est-europeană, vor putea să se ofere voluntari, vizitând ambasadele ucrainene din țările lor respective pentru a se înscrie pentru a lupta.

Fostul ministru georgian al Apărării Irakli Okruashvili s-a alăturat și el forțelor ucrainene pentru a lupta împotriva Rusiei, potrivit unei fotografii apărută pe rețele de socializare.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.