A treia doză de vaccin COVID-19 de la Pfizer este eficientă timp de 9 – 10 luni și poate chiar mai mult, potrivit unor date preliminare dintr-un studiu din Israel, potrivit Canal 12.

Rețeaua spune că rezultatele inițiale ale studiului vor fi făcute publice în 2-4 săptămâni și vor arăta că a treia injecție oferă o protecție diferită față de primele două doze.

Potrivit unui studiu amplu lansat de companiile Pfizer și BioBTech a arătat că o doză booster a vaccinului COVID-19 a fost eficientă în proporție de 95,6% împotriva coronavirusului în comparație cu un grup vaccinat care nu a primit a treia doză,

Într-un comunicat, companiile au spus că rapelul a fost testat pe 10.000 de participanți cu vârsta de 16 ani și peste care au primit două doze în studiile sale anterioare. Un rapel administrat la aproximativ 11 luni după a doua injecție a avut un profil de siguranță favorabil și a funcționat împotriva variantei extrem de contagioase Delta a coronavirusului, au spus aceștia.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Interlopul mascat sub umbrela Partidului SOS Constanța: A lovit un polițist în încercarea de a provoca scandal în ședința de Consiliu Local

El este interlopul mascat în “politician” din partea partidului SOS, filiala Constanța,…

Elon Musk dă în judecată OpenAI pentru “trădarea” misiunii non-profit de inteligență artificială

Elon Musk a lansat un proces împotriva companiei de inteligență artificială OpenAI…