Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite a anunțat luni că va intrerzice accesul persoanelor nevaccinate în centrele comerciale, restaurantele, universitățile, facilitățile de agrement și alte locuri publice, ca parte a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.

Autoritățile orașului au declarat că măsura de amploare a fost aprobată de Comitetul de urgență, criză și dezastre și va intra în vigoare pe 20 august. Copiii cu vârsta sub 16 ani și cei care au o scutire oficială nu vor fi afectați.

“Comitetul a declarat [că] decizia va spori siguranța în zonele care au făcut obiectul unor măsuri de precauție suplimentare și ar oferi o protecție sporită membrilor comunității”, se arată într-o declarație a Biroului de presă al guvernului din Abu Dhabi.

Drept urmare, din 20 august, celor care nu au fost vaccinați împotriva COVID-19 nu li se va permite să intre în centre comerciale, restaurante, cafenele și în toate celelalte puncte de vânzare cu amănuntul, inclusiv în cele care nu fac parte dintr-un centru comercial, cu excepția supermarketurilor și a farmaciilor.

Alte locuri în care persoanele nevaccinate vor fi interzise sunt sălile de sport, facilitățile de agrement, cluburile de sănătate, stațiunile, muzeele, centrele culturale, parcurile tematice, universitățile, institutele, școlile publice și private și creșele.

Emiratele Arabe Unite au înregistrat peste 607.000 de cazuri de coronavirus și 1.802 de decese de la începutul pandemiei. Peste 2.000 de cazuri noi au fost raportate luni, împreună cu șase noi decese.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…