Alex Baldwin după tragicul incident de pe platourile de filmare (Foto -Santa Fe New Mexican)

Actorul american Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită care a ucis un director de imagine și l-a rănit pe regizor pe un platou de filmare din New Mexico, au declarat joi ofițerii americani de aplicare a legii.

Incidentul s-a petrecut pe platoul de filmare al filmului „Rust”, în statul din sud-vestul SUA, unde Baldwin joacă rolul principal într-un western din secolul al XIX-lea.

Regizoarea de imagine Halyna Hutchins și regizorul Joel Souza „au fost împușcați atunci când o armă de foc a fost descărcată de Alec Baldwin”, a declarat șeriful din Santa Fe într-un comunicat.

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată la spital cu elicopterul, dar a murit din cauza rănilor, în timp ce Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost dus cu ambulanța și primește tratament.

“Domnul. Baldwin a fost intervievat de detectivi”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al șerifului din Santa Fe, Juan Rios.

„El a oferit declarații și a răspuns la întrebările lor. A intrat voluntar și a părăsit clădirea după ce a dat o declarație. Nu au fost depuse acuzații și nu au fost făcute arestări. ”

Santa Fe New Mexican a publicat imagini cu un Baldwin cu aspect tulburat, despre care a spus că au fost făcute în parcarea platoului după tragedie.

Ziarul spune că reporterul său l-a văzut pe actor plângând după ce a fost chestionat de anchetatori.

Un purtător de cuvânt al producției a declarat pentru The Hollywood Reporter că „accidentul” a implicat tragerea greșită a unui pistol de recuzită .

Incidentul a avut loc la Bonanza Creek Ranch, o locație de producție în apropiere de Santa Fe, care este populară printre realizatorii de film de la Hollywood.

Platourile de filmare au de obicei reguli stricte cu privire la utilizarea armelor de recuzită, dar s-au întâmplat accidente.

Cel mai faimos, Brandon Lee, fiul legendei artelor marțiale Bruce Lee, a murit în timpul filmărilor „The Crow” după ce a fost împușcat de o armă care ar fi trebuit să tragă cu gloanțe oarbe.

Baldwin coproduce filmul și joacă rolul lui Harland Rust, un haiduc al cărui nepot este condamnat pentru crimă și care fuge cu el când băiatul este condamnat la spânzurare pentru crimă.

Actorul în vârstă de 63 de ani a postat joi devreme pe Instagram o fotografie care îl arată aparent pe platoul de filmare, îmbrăcat într-un costum de epocă și cu sânge fals pe cămașă.

O declarație comună a lui John Lindley și Rebecca Rhine de la International Cinematographers Guild a spus că vestea despre moartea lui Hutchins este „devastatoare”.

„Detaliile nu sunt clare în acest moment, dar lucrăm pentru a afla mai multe și susținem o investigație completă asupra acestui eveniment tragic. Aceasta este o pierdere teribilă și plângem în neființă moartea unui membru al familiei breslei noastre”, se spune în declarație.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…