Actorul canadian Donald Sutherland, cunoscut pentru rolurile sale din filme precum “The Hunger Games” și “Don’t Look Now”, a murit la vârsta de 88 de ani, după o lungă boală. Fiul său, Kiefer, a anunțat decesul tatălui său într-o declarație.

“Cu inima grea, vă anunț că tatăl meu, Donald Sutherland, a murit. Consider personal că a fost unul dintre cei mai importanți actori din istoria filmului”, a spus el. “Nu a fost niciodată descurajat de un rol, bun, rău sau urât. El a iubit ceea ce făcea și a făcut ceea ce i-a plăcut, iar mai mult de atât nu se poate cere. O viață trăită din plin.”

De-a lungul carierei sale, Donald Sutherland a primit numeroase premii și nominalizări. Deși nu a câștigat niciodată un Oscar, a primit un Oscar onorific în 2017 pentru contribuțiile sale remarcabile la cinematografie. A fost nominalizat la Globurile de Aur și a câștigat două premii Globul de Aur pentru rolurile din “Citizen X” (1995) și “Path to War” (2002). De asemenea, a primit un Primetime Emmy pentru performanța sa în “Citizen X”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…