Administrația Biden va declasifica un raport de informații despre uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit lui Avril Haines, care a fost nominalizată pentru funcția de director al serviciilor de informații naționale.

Decizia înseamnă că SUA il vor face responsabil pentru uciderea lui Khashoggi pe conducatorul de facto al regatului, prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Khashoggi, jurnalist al Washington Post și rezident în SUA, care a scris editoriale critice despre prințul moștenitor saudit, a fost ucis de agenți sauditi în interiorul consulatului saudit din Turcia în octombrie 2018.

În timp ce rapoartele mass-media au spus că comunitatea de informații din SUA a stabilit cu un grad mediu spre înalt că prințul Mohammed a ordonat uciderea, această evaluare nu a fost niciodată declarată oficial. Prințul moștenitor a negat că a ordonat crima.

De atunci, logodnica lui Khashoggi, Hatice Cengiz, și alți activiști pentru drepturile omului i-au cerut lui Biden să lanseze raportul clasificat despre crimă, spunând că acest lucru va fi primul pas in aflarea adevarului.

Bruce Riedel, fost analist CIA și director la Brookings Institution, a declarat: „Este o modalitate utilă de a pune problema răspunderii pentru uciderea lui Khashoggi în spatiul public la începutul noii administrații”.

Unul dintre cei mai sinceri avocați ai justiției pentru crimă, Agnès Callamard, a lăudat, de asemenea, această mișcare, spunând că informațiile vor furniza „o piesă esențială lipsă din puzzle-ul executării lui Jamal Khashoggi”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…