Administrația Biden va declasifica un raport de informații despre uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit lui Avril Haines, care a fost nominalizată pentru funcția de director al serviciilor de informații naționale.

Decizia înseamnă că SUA il vor face responsabil pentru uciderea lui Khashoggi pe conducatorul de facto al regatului, prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Khashoggi, jurnalist al Washington Post și rezident în SUA, care a scris editoriale critice despre prințul moștenitor saudit, a fost ucis de agenți sauditi în interiorul consulatului saudit din Turcia în octombrie 2018.

În timp ce rapoartele mass-media au spus că comunitatea de informații din SUA a stabilit cu un grad mediu spre înalt că prințul Mohammed a ordonat uciderea, această evaluare nu a fost niciodată declarată oficial. Prințul moștenitor a negat că a ordonat crima.

De atunci, logodnica lui Khashoggi, Hatice Cengiz, și alți activiști pentru drepturile omului i-au cerut lui Biden să lanseze raportul clasificat despre crimă, spunând că acest lucru va fi primul pas in aflarea adevarului.

Bruce Riedel, fost analist CIA și director la Brookings Institution, a declarat: „Este o modalitate utilă de a pune problema răspunderii pentru uciderea lui Khashoggi în spatiul public la începutul noii administrații”.

Unul dintre cei mai sinceri avocați ai justiției pentru crimă, Agnès Callamard, a lăudat, de asemenea, această mișcare, spunând că informațiile vor furniza „o piesă esențială lipsă din puzzle-ul executării lui Jamal Khashoggi”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…