Administrația Biden va declasifica un raport de informații despre uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit lui Avril Haines, care a fost nominalizată pentru funcția de director al serviciilor de informații naționale.

Decizia înseamnă că SUA il vor face responsabil pentru uciderea lui Khashoggi pe conducatorul de facto al regatului, prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Khashoggi, jurnalist al Washington Post și rezident în SUA, care a scris editoriale critice despre prințul moștenitor saudit, a fost ucis de agenți sauditi în interiorul consulatului saudit din Turcia în octombrie 2018.

În timp ce rapoartele mass-media au spus că comunitatea de informații din SUA a stabilit cu un grad mediu spre înalt că prințul Mohammed a ordonat uciderea, această evaluare nu a fost niciodată declarată oficial. Prințul moștenitor a negat că a ordonat crima.

De atunci, logodnica lui Khashoggi, Hatice Cengiz, și alți activiști pentru drepturile omului i-au cerut lui Biden să lanseze raportul clasificat despre crimă, spunând că acest lucru va fi primul pas in aflarea adevarului.

Bruce Riedel, fost analist CIA și director la Brookings Institution, a declarat: „Este o modalitate utilă de a pune problema răspunderii pentru uciderea lui Khashoggi în spatiul public la începutul noii administrații”.

Unul dintre cei mai sinceri avocați ai justiției pentru crimă, Agnès Callamard, a lăudat, de asemenea, această mișcare, spunând că informațiile vor furniza „o piesă esențială lipsă din puzzle-ul executării lui Jamal Khashoggi”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…