SUA și-a avertizat cetățenii să evite aeroportul din Kabul pe fondul îngrijorărilor cu privire la un potențial atac din partea filialei din Afganistan a grupului Stat Islamic (ISIS).

O alertă de securitate a transmis sâmbătă cetățenilor americani să stea departe din cauza posibilelor „amenințări la adresa securității în afara porților”.

Doar cei cărora li s-a spus în mod individual să facă călătoria de către un reprezentant al guvernului SUA ar trebui să facă acest lucru, a spus acesta.

Oficialii apărării americani au declarat că monitorizează evoluțiile și caută rute alternative.

Nu s-au dat alte detalii despre potențiala amenințare a unui atac al ISIS, iar grupul nu a amenințat public că va efectua atacuri la Kabul.

Avertizarea SUA a venit sâmbătă pe fondul unui haos continuu în fața terminalului aeroportului și a rapoartelor despre oameni care au fost zdrobiți în timp ce mii încearcă să scape din Afganistan, la o săptămână după preluarea talibanilor.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că șapte persoane au murit în mulțime, iar condițiile de acolo au rămas „extrem de provocatoare”.

Alte țări au avertizat, de asemenea, despre situația de pe teren.

Guvernul Germaniei a emis o declarație în care spune că aeroportul rămâne „extrem de periculos, iar accesul la aeroport este adesea imposibil”, în timp ce ministerul elvețian de externe a anunțat că situația securității s-a „deteriorat semnificativ în ultimele ore” și a amânat un zbor de evacuare la Kabul .

Forțele SUA controlează în prezent aeroportul internațional. Aceștia ajută la evacuarea propriilor cetățeni și a celor din alte țări, inclusiv afgani care au lucrat cu forțele occidentale și se tem de siguranța lor sub talibani.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…