Șeful Agenției Naționale de Prevenire a Corupției din Ucraina (NACP), Oleksandr Novikov, i-a trimis o scrisoare de mulțumire ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, în care laudă eforturile acestuia de a asigura un nivel ridicat de corupție în armata rusă.

Pe site-ul instituției, șeful agenției a punctat ironic câteva exemple pe care armata ucraineană le-a descoperit în timpul războiului declanșat de Rusia la 24 februarie 2022:

Cazul 1. Armata ucraineană a descoperit că protecția tancurilor rusești T-72 și T-80 era făcută din cofraje pentru ouă.

Cazul 2. Vestele “antiglonț” ale forțelor rusești sunt fabricate din carton în loc de plăci blindate. Astfel de veste “antiglonț” au fost purtate de membrii echipajului mașinii blindate rusești Barnaul-T capturate de armata ucraineană. Datorită unei astfel de protecții puternice, acum mașina blindată servește în rândurile forțelor de apărare ucrainene și ajută să reziste agresorului.

Cazul 3. Armata rusă folosește ZIL-130 pentru a-și transfera soldații. Culoarea acvamarin strălucitoare a vehiculului și lipsa de acoperire îl fac o țintă ușoară chiar și pentru un utilizator de arme neexperimentat.

De asemenea, tot pe un ton ironic, șeful agenției de prevenire a corupției din Ucraina spune că a identificat riscul ca interesul privat al unui soldat rus de a-și salva viața în loc să urmeze ordinele comandantului său să fie încă extrem de ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Rusia a arestat un om de știință pentru o presupusă colaborare cu serviciile secrete chinezești

Rusia a reținut în Siberia un om de știință suspectat de trădare…