Cursa prezidențială se află în etapele finale: Joe Biden a câștigat până acum 238 de voturi electorale, in timp ce Donald Trump a bifat 213.

Dar există o cale de parcurs înainte de a afla oficial dacă Donald Trump va câștiga un al doilea mandat în funcție sau dacă Joe Biden va jura ca al 46-lea președinte al Statelor Unite.

După cum s-a prezis, rezultatul final al alegerilor din 2020 va fi decis de rezultatul statelor cheie de pe câmpul de luptă – în special statele precum Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, pe care Trump le-a câștigat anterior împotriva lui Hillary Clinton la alegerile din 2016.

Pentru a obține o victorie în alegerile prezidențiale sunt necesare cel puțin 270 de voturi electorale. Joe Biden mai are nevoie de cel puțin 32 de voturi, în timp ce Trump are o cale mai ascendentă, cu 57 de voturi încă necesare pentru a câștiga. Dacă Biden câștigă Wisconsin, Michigan și Nevada, își poate permite să piardă Pennsylvania și totuși are o cale spre victorie. Trump trebuie să câștige patru state in batalia electorală (Wisconsin, Michigan, Georgia și Pennsylvania, de exemplu) pentru a câștiga.

Joe Biden conduce în prezent în Wisconsin, precum și în Michigan. Trump este lider în Pennsylvania, deși multe voturi rămân nenumărate – iar majoritatea acestora sunt buletine de vot prin corespondență, care l-au favorizat în mare parte pe Biden.

Nevada

Voturile electorale : 6
Voturi numărate în prezent: 67%
Candidat în prezent în frunte: Joe Biden
Rezultate finale: Numărarea a fost suspendată în Nevada până joi la 9 dimineața, adică la 18:00 ora Romaniei, ceea ce înseamnă că un rezultat final va veni probabil joi, posibil vineri.

Alaska

Voturile electorale : 3
Voturile numărate în prezent: 43%
Candidat în prezent în frunte: Donald Trump
Rezultate finale: nu este clar când Alaska va avea toate rezultatele sale, dar site-ul sondajului de opinie FiveThirtyEight a spus că ar putea dura până la o săptămână până când statul își va finaliza câștigătorul.


Michigan

Voturile electorale : 16
Voturi numărate în prezent: 84%
Candidat în prezent în frunte: Joe Biden
Rezultate finale: Michigan va avea un număr neoficial de voturi până la sfârșitul zilei de miercuri și un rezultat oficial joi, potrivit secretarului de stat al statului, Jocelyn Benson.


Pennsylvania

Voturi electorale: 20
Voturi numărate în prezent: 64%
Candidat în prezent în frunte: Donald Trump
Rezultate finale: guvernatorul Pennsylvaniei, Tom Wolf, a declarat miercuri dimineață că statul „s-ar putea să nu știe rezultatele astăzi” din cauza volumului buletinelor de vot. Se crede că va fi joi, înainte ca cifrele finale să fie cunoscute.


Georgia

Voturile electorale : 16
Voturi numărate în prezent: 94%
Candidat în prezent în frunte: Donald Trump
Rezultate finale: Nu este clar când Georgia va avea toate rezultatele sale, dar, din cauza volumului de buletine de vot prin corespondență, se crede că ar putea fi târziu miercuri, posibil să intre până joi, înainte ca cifrele finale să fie cunoscute.


Carolina de Nord

Voturile electorale : 15
Voturi numărate în prezent: 94%
Candidat în prezent în frunte: Donald Trump
Rezultate finale: nu este clar când vor fi anunțate rezultatele, dar Carolina de Nord va accepta buletinele trimise prin posta, marcate de ziua alegerilor până la 12 noiembrie.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

VIDEO. Imagini terifiante cu clădiri care se prăbușesc în timpul celui de-al doilea cutremur major din Turcia

O echipă de televiziune a surprins în direct momentul în care cel…

Cutremur în Turcia: Nouă studenți români și un profesor au solicitat sprijin pentru a fi repatriați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Ankara a fost…

Cutremur în Turcia: Bilanțul victimelor crește la cel puțin 1.900 de morți

Două cutremure masive au lovit sud-estul Turciei, în apropiere de granița cu…

Sute de morți în urma unui cutremur puternic care a zguduit Turcia și Siria

Cel puțin 568 de persoane au fost ucise și mii de persoane…

A murit academicianul Răzvan Theodorescu

Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, a încetat din viaţă luni, la vârsta…

Bilanțul victimelor cutremurului din Turcia și Siria a crescut la cel puțin 640 de morți

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,8 grade care a lovit luni…

Un nou cutremur cu magnitudinea 7,5 a fost raportat în sud-estul Turciei. Bilanțul victimelor se ridică la peste 1.200 de morți

Autoritatea turcă pentru situații de urgență AFAP și Serviciul Geologic al Statelor…

România trimite echipe de salvatori în Turcia, după ce un cutremur puternic a lovit luni dimineață sudul Turciei și nordul Siriei

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență,…