Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru ministerul Sănătăţii, a afirmat, miercuri, că va avea o discuţie la nivelul Guvernului, astfel încât Ministerul Sănătăţii să aibă un rol activ în gestionarea pandemiei, iar măsurile să nu mai fie aprobate de o altă structură. “Politica de sănătate o face Ministerul Sănătății, iar măsurile trebuie luate de Ministerul Sănătăţii“, a afirmat Rafila.

Întrebat dacă îl demite pe Raed Arafat, Rafila a declarat că acesta şi-a făcut foarte bine treaba la DSU, fiind un foarte bun profesionist.

DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Totuși, politica de sănătate o face Ministerul Sănătății, iar măsurile trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pentru sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul doar să răspundă”, a afirmat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare pentru a obține mandatul de ministru al Sănătății, cu 26 de voturi pentru, 10 împotrivă și nicio abținere.

Viitorul ministru spune că va discuta la nivelul Guvernului, despre rolul Ministerului Sănătăţii în gestionarea pandemiei, în relaţie cu CNSU.

“Urmează să avem o discuţie la nivelul Guvernului, încât acest mecanism să fie schimbat, iar Ministerul să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real”, a mai completat acesta.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…