Criticul principal al Kremlinului, Alexei Navalny, a fost reținut duminică de poliția locală, la câteva momente după întoarcerea sa în Rusia.

El a fost luat „de polițiști la frontieră” fără explicații, a scris pe Twitter purtătorul sau de cuvant, Kira Yarmysh. „Avocatului nu i s-a permis să meargă cu el, pentru că în urmă cu doar câteva secunde„ a trecut frontiera ”.

Navalny și soția sa Yulia se întorceau dupa o sedere de cinci luni în Germania, unde și-a revenit după otrăvirea cu agentul nervos de grad militar Novichok. Au aterizat pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova imediat după ora locala 20:00, conform informațiilor despre date de zbor.

Stând în aeroport după aterizare, Navalny le-a spus jurnaliștilor: „Aceasta este cea mai bună zi din ultimele cinci luni”.

“Toată lumea mă întreabă dacă sunt speriat. Nu mi-e teamă”, a adăugat el. “Mă simt complet bine. Știu că voi pleca și voi merge acasă pentru că am dreptate și toate cazurile penale împotriva mea sunt fabricate.”

Navalny a fost dat in urmarire în timpul convalescenței sale din Germania, în legătură cu un caz de fraudă vechi pe care Navalany îl respinge ca fiind motivat politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Blocada porturilor ucrainene și criza alimentară mondială în creștere determină Casa Albă să trimită rachete anti-navă în Ucraina

Casa Albă lucrează pentru a pune rachete avansate anti-navă în mâinile militarilor…

Senatul SUA a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a aprobat cu o majoritate covârșitoare un ajutor militar și…