După o campanie marcată de răbdare și frică, americanii decid marți între președintele Donald Trump și democratul Joe Biden, alegând un lider care să conducă o națiune răpusă de o pandemie în creștere care a ucis peste 231.000 de oameni, a costat milioane de locuri de muncă și a remodelat viața de zi cu zi .

Aproape 100 de milioane de americani au votat anticipat, iar acum le revine alegătorilor din ziua alegerilor să termine treaba, punând capăt unei campanii care a fost răsturnată de coronavirus și definită de tensiuni cu privire la cine ar putea să abordeze pandemia cel mai bine. Fiecare candidat l-a declarat pe celălalt fundamental incapabil să conducă o națiune care se confruntă cu COVID-19 și se confruntă cu întrebări fundamentale despre justiția rasială și echitatea economică.

Biden a intrat în Ziua Alegerilor cu mai multe sanse de victorie, în timp ce Trump, incearca sa recupereze în mai multe state , avand un drum mai îngust, dar încă fezabil, pentru a obține 270 de voturi ale Colegiului Electoral. Controlul Senatului este, de asemenea, în joc: democrații au nevoie să obțină trei locuri dacă Biden va castiga cursa de la Casa Albă pentru a obține controlul asupra întregului Washington, pentru prima dată în ultimul deceniu.

Alegătorii au înfruntat cozile lungi și amenințarea virusului pentru a vota în timp ce au ales între două viziuni complet diferite ale Americii pentru următorii patru ani. Votul anticipat – și lupta legală cu privire la modul în care va fi numărat – au fost acuzații neacceptate de fraudă din partea lui Trump, care a refuzat să garanteze că va onora rezultatul alegerilor.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…