După o campanie marcată de răbdare și frică, americanii decid marți între președintele Donald Trump și democratul Joe Biden, alegând un lider care să conducă o națiune răpusă de o pandemie în creștere care a ucis peste 231.000 de oameni, a costat milioane de locuri de muncă și a remodelat viața de zi cu zi .

Aproape 100 de milioane de americani au votat anticipat, iar acum le revine alegătorilor din ziua alegerilor să termine treaba, punând capăt unei campanii care a fost răsturnată de coronavirus și definită de tensiuni cu privire la cine ar putea să abordeze pandemia cel mai bine. Fiecare candidat l-a declarat pe celălalt fundamental incapabil să conducă o națiune care se confruntă cu COVID-19 și se confruntă cu întrebări fundamentale despre justiția rasială și echitatea economică.

Biden a intrat în Ziua Alegerilor cu mai multe sanse de victorie, în timp ce Trump, incearca sa recupereze în mai multe state , avand un drum mai îngust, dar încă fezabil, pentru a obține 270 de voturi ale Colegiului Electoral. Controlul Senatului este, de asemenea, în joc: democrații au nevoie să obțină trei locuri dacă Biden va castiga cursa de la Casa Albă pentru a obține controlul asupra întregului Washington, pentru prima dată în ultimul deceniu.

Alegătorii au înfruntat cozile lungi și amenințarea virusului pentru a vota în timp ce au ales între două viziuni complet diferite ale Americii pentru următorii patru ani. Votul anticipat – și lupta legală cu privire la modul în care va fi numărat – au fost acuzații neacceptate de fraudă din partea lui Trump, care a refuzat să garanteze că va onora rezultatul alegerilor.

Alte știri:  Aproape 80 de țări sunt de acord că "integritatea teritorială" a Ucrainei trebuie să stea la baza negocierilor de pace

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…