După o campanie marcată de răbdare și frică, americanii decid marți între președintele Donald Trump și democratul Joe Biden, alegând un lider care să conducă o națiune răpusă de o pandemie în creștere care a ucis peste 231.000 de oameni, a costat milioane de locuri de muncă și a remodelat viața de zi cu zi .

Aproape 100 de milioane de americani au votat anticipat, iar acum le revine alegătorilor din ziua alegerilor să termine treaba, punând capăt unei campanii care a fost răsturnată de coronavirus și definită de tensiuni cu privire la cine ar putea să abordeze pandemia cel mai bine. Fiecare candidat l-a declarat pe celălalt fundamental incapabil să conducă o națiune care se confruntă cu COVID-19 și se confruntă cu întrebări fundamentale despre justiția rasială și echitatea economică.

Biden a intrat în Ziua Alegerilor cu mai multe sanse de victorie, în timp ce Trump, incearca sa recupereze în mai multe state , avand un drum mai îngust, dar încă fezabil, pentru a obține 270 de voturi ale Colegiului Electoral. Controlul Senatului este, de asemenea, în joc: democrații au nevoie să obțină trei locuri dacă Biden va castiga cursa de la Casa Albă pentru a obține controlul asupra întregului Washington, pentru prima dată în ultimul deceniu.

Alegătorii au înfruntat cozile lungi și amenințarea virusului pentru a vota în timp ce au ales între două viziuni complet diferite ale Americii pentru următorii patru ani. Votul anticipat – și lupta legală cu privire la modul în care va fi numărat – au fost acuzații neacceptate de fraudă din partea lui Trump, care a refuzat să garanteze că va onora rezultatul alegerilor.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

VIDEO. Imagini terifiante cu clădiri care se prăbușesc în timpul celui de-al doilea cutremur major din Turcia

O echipă de televiziune a surprins în direct momentul în care cel…

Cutremur în Turcia: Nouă studenți români și un profesor au solicitat sprijin pentru a fi repatriați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Ankara a fost…

Cutremur în Turcia: Bilanțul victimelor crește la cel puțin 1.900 de morți

Două cutremure masive au lovit sud-estul Turciei, în apropiere de granița cu…

Sute de morți în urma unui cutremur puternic care a zguduit Turcia și Siria

Cel puțin 568 de persoane au fost ucise și mii de persoane…

A murit academicianul Răzvan Theodorescu

Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, a încetat din viaţă luni, la vârsta…

Bilanțul victimelor cutremurului din Turcia și Siria a crescut la cel puțin 640 de morți

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,8 grade care a lovit luni…

Un nou cutremur cu magnitudinea 7,5 a fost raportat în sud-estul Turciei. Bilanțul victimelor se ridică la peste 1.200 de morți

Autoritatea turcă pentru situații de urgență AFAP și Serviciul Geologic al Statelor…

România trimite echipe de salvatori în Turcia, după ce un cutremur puternic a lovit luni dimineață sudul Turciei și nordul Siriei

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență,…