După o campanie marcată de răbdare și frică, americanii decid marți între președintele Donald Trump și democratul Joe Biden, alegând un lider care să conducă o națiune răpusă de o pandemie în creștere care a ucis peste 231.000 de oameni, a costat milioane de locuri de muncă și a remodelat viața de zi cu zi .

Aproape 100 de milioane de americani au votat anticipat, iar acum le revine alegătorilor din ziua alegerilor să termine treaba, punând capăt unei campanii care a fost răsturnată de coronavirus și definită de tensiuni cu privire la cine ar putea să abordeze pandemia cel mai bine. Fiecare candidat l-a declarat pe celălalt fundamental incapabil să conducă o națiune care se confruntă cu COVID-19 și se confruntă cu întrebări fundamentale despre justiția rasială și echitatea economică.

Biden a intrat în Ziua Alegerilor cu mai multe sanse de victorie, în timp ce Trump, incearca sa recupereze în mai multe state , avand un drum mai îngust, dar încă fezabil, pentru a obține 270 de voturi ale Colegiului Electoral. Controlul Senatului este, de asemenea, în joc: democrații au nevoie să obțină trei locuri dacă Biden va castiga cursa de la Casa Albă pentru a obține controlul asupra întregului Washington, pentru prima dată în ultimul deceniu.

Alegătorii au înfruntat cozile lungi și amenințarea virusului pentru a vota în timp ce au ales între două viziuni complet diferite ale Americii pentru următorii patru ani. Votul anticipat – și lupta legală cu privire la modul în care va fi numărat – au fost acuzații neacceptate de fraudă din partea lui Trump, care a refuzat să garanteze că va onora rezultatul alegerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia a bombardat duminică capitala ucraineană Kiev

Rusia a atacat capitala ucraineană la primele ore ale dimineții de duminică,…

Marea Britanie, SUA, Canada și Japonia vor interzice importurile de aur rusesc

Marea Britanie, SUA, Canada și Japonia vor interzice importurile de aur rusesc,…

Rusia va trimite Belarusului rachete cu capacități nucleare în câteva luni, anunță Vladimir Putin

Rusia va transfera sisteme de rachete Iskander-M cu capacitate nucleară către aliatul…