Conform unei decizii a autorităților locale din Amsterdam, de acum încolo nu se vor mai putea construi noi hoteluri în celebra capitală a Țărilor de Jos. Primăria din Amsterdam dorește astfel să limiteze numărul tot mai mare de turiști care ajung zilnic în oraș.

“Vrem să menținem orașul accesibil atât pentru locuitori, cât și pentru vizitatori. Asta înseamnă să oprim supraaglomerarea turistică, să nu mai construim hoteluri noi și să stabilim un plafon de 20 de milioane de înnoptări turistice pe an”, se arată în declarația oficială.

Potrivit noilor reguli, singurele cazuri în care va mai fi permisă construirea unui hotel nou sunt atunci când își închide porțile un alt hotel, fără ca numărul total de locuri de cazare să crească, sau dacă noul hotel oferă condiții mai bune – de exemplu din punctul de vedere al sustenabilității.

Tocmai pentru a reduce presiunea turistică asupra orașului, în ultimii ani autoritățile au mai luat și alte măsuri, precum interzicerea acostării în port a vaporului de croazieră sau controlarea mai fermă a zonelor cu locuințe tolerate pentru prostituție.

Prin noua decizie privind hotelurile, Amsterdamul dorește să se încadreze în ținta stabilită de 18 milioane de turiști pe an, considerată plafonul maxim sustenabil pentru infrastructura și mediul orașului. Limitarea construirii de noi spații hoteliere ar putea ajuta la menținerea unui echilibru între dezvoltarea industriei turismului și calitatea vieții locuitorilor din Amsterdam.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…