Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă cu privire la patru siropuri de tuse fabricate în India, după ce 66 de copii au murit în Gambia.

Agenția de sănătate a ONU a avertizat, de asemenea, că medicamentele contaminate ar fi putut fi distribuite în afara țării din Africa de Vest, fiind “posibilă o expunere globală”.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat reporterilor că cele patru siropuri pentru răceală și tuse în cauză “au fost potențial legate de leziuni renale acute și de 66 de decese în rândul copiilor”.

“Pierderea acestor vieți tinere este mai mult decât sfâșietoare pentru familiile lor”.

Tedros a declarat că OMS “desfășoară, de asemenea, investigații suplimentare cu compania și autoritățile de reglementare din India”.

Potrivit alertei privind produsele medicale emise miercuri de OMS, cele patru produse sunt Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup și Magrip N Cold Syrup.

Joi, autoritățile din Gambia au început să colecteze paracetamol și sirop de prometazină din gospodăriile rurale din regiunea Coasta de Vest și regiunea Upper River.

O investigație a Ministerului Sănătății din Gambia, care a început în iulie și este în curs de desfășurare, a citat, de asemenea, bacteria E. coli ca fiind o posibilă cauză a epidemiei de insuficiență renală acută.

“Rezultatele preliminare ale anchetei în curs de desfășurare indică faptul că cel mai probabil siropurile de paracetamol și prometazină sunt cele care au cauzat cazurile de leziuni renale acute din acest focar”, a declarat miercuri pentru AFP Abubacarr Jagne, nefrologul care conduce ancheta ministerului sănătății.

Autoritățile sanitare ordonaseră pe 23 septembrie retragerea tuturor medicamentelor care conțin paracetamol sau sirop de prometazină.

Sursa: CNA

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…