Angajații CFR au organizat un protest luni, între orele 10.00-12.45, în fața Ministerului Transporturilor, pentru a-și exprima nemulțumirile legate de mai multe probleme. Printre solicitările angajaților se numără aprobarea bugetului la CFR Călători și CFR Infrastructură, precum și o creștere salarială de 25%.

Protestul a fost organizat de Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, iar președintele acesteia, Rodrigo Maxim, a declarat că angajații sunt nemulțumiți de condițiile de muncă care se degradează în continuare în anul 2023, dar și de faptul că nu există o salarizare care să permită un sistem de stimulare a performanței și a eficienței angajaților.

Pe lângă acestea, angajații sunt nemulțumiți și de degradarea condițiilor de călătorie cu trenurile de călători ale CFR Călători, din cauza lipsei fondurilor de reparațiia materialului rulant și a fondului de investiții. De asemenea, sunt nemulțumiți de reținerea celor 10% la bugetele de compensație și subvenție, precum și de faptul că CFR Călători funcționează în anul 2023 cu un buget mai mic decât în anul precedent, deși prețurile au crescut.

Alte nemulțumiri ale angajaților sunt legate de favorizarea operatorilor de transport feroviar de călători privați în raport cu CFR Călători și de faptul că nu se aplică Legea nr. 195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar, deși ar trebui să intre în vigoare din data de 1 iulie 2023.

Angajații au anunțat că vor continua să protesteze și în data de 26.06.2023, din nou între orele 10.00-12.45, și că sunt hotărâți să protesteze împreună cu celelalte federații sindicale feroviare în fața sediului Guvernului României.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook