Aplicația de mesagerie Signal a înregistrat o creștere „fără precedent” în urma unei schimbări controversate a condițiilor de confidențialitate ale rivalului WhatsApp și încearcă să angajeze mai mult personal în timp ce încearcă să consolideze serviciul și infrastructura de sprijin, a declarat miercuri șeful fundației .

Împreună cu o altă aplicație criptată, Telegram, Signal a fost principalul beneficiar al migrării utilizatorilor în legătură cu modificările anunțate săptămâna trecută, care impun utilizatorilor WhatsApp să își împărtășească datele atât cu Facebook , cât și cu Instagram.

Telegram a declarat miercuri că a depășit 500 de milioane de utilizatori activi la nivel global.

Brian Acton, unul dinte co-fondatorii WhatsApp înainte de a-l vinde către Facebook și apoi co-fondator la Signal Foundation, a refuzat să ofere date echivalente pentru Signal, dar a spus că extinderea din ultimele zile a fost „semnificativa”.

„Am văzut o creștere fără precedent săptămâna trecută”, a spus Acton . „Este sigur să spunem că, datorită acestei creșteri record, suntem și mai interesați să găsim oameni talentați.”

El a mai spus că Signal lucrează pentru a-și îmbunătăți funcțiile de video și chat de grup, permițându-i să concureze mai bine cu WhatsApp, Microsoft Teams și alte aplicații de conferințe care au devenit vitale pentru viața de zi cu zi în ultimul an.

Aplicatia Signal a fost descărcată de 17,8 milioane de utilizatori în ultimele șapte zile, o creștere de 62% față de săptămâna precedentă, potrivit datelor de la Sensor Tower. WhatsApp a fost descărcat de 10,6 milioane de utilizatori în aceeași perioadă, un declin de 17%.

Avocații privind confidențialitatea s-au aratat consternati cu privire la modificările WhatsApp, subliniind ceea ce spun ei că este un istoric slab al Facebook de a susține interesele consumatorilor atunci când își gestionează datele, mulți sugerând că utilizatorii migrează pe alte platforme.

Fundația nonprofit Signal Foundation cu sediul în Silicon Valley, care în prezent supraveghează aplicația, a fost lansată în februarie 2018, Acton oferind finanțare inițială de 50 de milioane de dolari.

Signal a rezistat în urma donațiilor, de vreme ce directorul executiv al Tesla Inc, Elon Musk, este în rândul susținătorilor, Acton a spus că nu există planuri de a căuta diferite surse de finanțare.

„Milioane de oameni apreciază suficient confidențialitatea pentru a o susține și încercăm să demonstrăm că există o alternativă la modelele de afaceri bazate pe reclame care exploatează confidențialitatea utilizatorilor”, a spus Acton, adăugând că donațiile „curg”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ten + 7 =

Alte articole

VIDEO. Un ofițer de recrutare a fost împușcat de un recrut în Siberia, în timp ce rezistența la mobilizare continuă

Un recrut rus l-a împușcat pe liderul comitetului local de recrutare militară…

Alianța de extremă dreapta condusă de Giorgia Meloni a câștigat alegerile în Italia

Liderul extremei drepte, Giorgia Meloni, a obținut victoria în alegerile din Italia…

SUA poartă discuții private cu Rusia privind armele nucleare pentru a evita “schimbul de replici” în public, afirmă consilierul lui Biden

Casa Albă a declarat duminică că SUA au avut discuții private, la…

VIDEO. Atac armat la o școală din Rusia. Cel puțin 13 persoane au fost ucise, dintre care 7 copii

Update: Bilanțul morților în urma atacului armat într-o școală din Ijevsk a…

NASA va lansa o sondă spațială spre un asteroid pentru a-i schimba cursul

O sondă spațială a NASA va urma să se izbească de un…

Kazahstanul spune că nu va recunoaște referendumurile din estul Ucrainei

Kazahstanul, unul dintre foștii parteneri apropiați ai Rusiei, nu va recunoaște posibila…

Peste 260.000 de oameni au fugit din Rusia de teama de a nu fi trimiși să lupte în Ucraina

Site-ul independent de informații Meduza, cenzurat de Kremlin la începutul lunii martie,…

Zelenski confirmă livrarea de sisteme americane de apărare antiaeriană către Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu difuzat duminică că Ucraina a…