Aplicația de mesagerie Signal a înregistrat o creștere „fără precedent” în urma unei schimbări controversate a condițiilor de confidențialitate ale rivalului WhatsApp și încearcă să angajeze mai mult personal în timp ce încearcă să consolideze serviciul și infrastructura de sprijin, a declarat miercuri șeful fundației .

Împreună cu o altă aplicație criptată, Telegram, Signal a fost principalul beneficiar al migrării utilizatorilor în legătură cu modificările anunțate săptămâna trecută, care impun utilizatorilor WhatsApp să își împărtășească datele atât cu Facebook , cât și cu Instagram.

Telegram a declarat miercuri că a depășit 500 de milioane de utilizatori activi la nivel global.

Brian Acton, unul dinte co-fondatorii WhatsApp înainte de a-l vinde către Facebook și apoi co-fondator la Signal Foundation, a refuzat să ofere date echivalente pentru Signal, dar a spus că extinderea din ultimele zile a fost „semnificativa”.

„Am văzut o creștere fără precedent săptămâna trecută”, a spus Acton . „Este sigur să spunem că, datorită acestei creșteri record, suntem și mai interesați să găsim oameni talentați.”

El a mai spus că Signal lucrează pentru a-și îmbunătăți funcțiile de video și chat de grup, permițându-i să concureze mai bine cu WhatsApp, Microsoft Teams și alte aplicații de conferințe care au devenit vitale pentru viața de zi cu zi în ultimul an.

Aplicatia Signal a fost descărcată de 17,8 milioane de utilizatori în ultimele șapte zile, o creștere de 62% față de săptămâna precedentă, potrivit datelor de la Sensor Tower. WhatsApp a fost descărcat de 10,6 milioane de utilizatori în aceeași perioadă, un declin de 17%.

Avocații privind confidențialitatea s-au aratat consternati cu privire la modificările WhatsApp, subliniind ceea ce spun ei că este un istoric slab al Facebook de a susține interesele consumatorilor atunci când își gestionează datele, mulți sugerând că utilizatorii migrează pe alte platforme.

Fundația nonprofit Signal Foundation cu sediul în Silicon Valley, care în prezent supraveghează aplicația, a fost lansată în februarie 2018, Acton oferind finanțare inițială de 50 de milioane de dolari.

Signal a rezistat în urma donațiilor, de vreme ce directorul executiv al Tesla Inc, Elon Musk, este în rândul susținătorilor, Acton a spus că nu există planuri de a căuta diferite surse de finanțare.

„Milioane de oameni apreciază suficient confidențialitatea pentru a o susține și încercăm să demonstrăm că există o alternativă la modelele de afaceri bazate pe reclame care exploatează confidențialitatea utilizatorilor”, a spus Acton, adăugând că donațiile „curg”.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Vreme severă cu zăpadă abundentă la munte și vânt puternic pe litoral

Administrația Națională de Meteorologie a emis o serie de avertizări și atenționări…

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare condamnat la cinci ani de închisoare…

Percheziţii DNA într-un dosar privind obținerea ilegală a 24 de terenuri aflate în proprietatea statului. Prejudiciu de peste 10 milionate de euro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, marți, 11 percheziții în București…

Google va începe să șteargă conturile “inactive” în decembrie. Iată ce trebuie să știți

Google a anunțat că va începe să șteargă conturile inactive în luna…

Klaus Iohannis a dat aviz pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri ai Sănătății în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Președintele României, Klaus Iohannis, a aprobat cererile DNA de începere a urmăririi…

Studenții ruși sunt rugați să își doneze țigările electronice pentru ca piesele să poată fi folosite la dronele de luptă

Studenții unei universități din Rusia au fost rugați să contribuie cu componente…

Soția șefului serviciilor secrete ucrainene ar fi fost otrăvită

Publicații ucrainene, citând surse din serviciile de informații, au anunțat că soția…

Adolescentă reținută pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat un profesor

O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost reținută și urmează…

Zeci de localități din Constanța în continuare fără electricitate și apă după fenomenele meteo extreme

Bilantul centralizat de către Prefectura Constanța, arată că, în cursul zilei de…