Aplicația de mesagerie Signal a înregistrat o creștere „fără precedent” în urma unei schimbări controversate a condițiilor de confidențialitate ale rivalului WhatsApp și încearcă să angajeze mai mult personal în timp ce încearcă să consolideze serviciul și infrastructura de sprijin, a declarat miercuri șeful fundației .

Împreună cu o altă aplicație criptată, Telegram, Signal a fost principalul beneficiar al migrării utilizatorilor în legătură cu modificările anunțate săptămâna trecută, care impun utilizatorilor WhatsApp să își împărtășească datele atât cu Facebook , cât și cu Instagram.

Telegram a declarat miercuri că a depășit 500 de milioane de utilizatori activi la nivel global.

Brian Acton, unul dinte co-fondatorii WhatsApp înainte de a-l vinde către Facebook și apoi co-fondator la Signal Foundation, a refuzat să ofere date echivalente pentru Signal, dar a spus că extinderea din ultimele zile a fost „semnificativa”.

„Am văzut o creștere fără precedent săptămâna trecută”, a spus Acton . „Este sigur să spunem că, datorită acestei creșteri record, suntem și mai interesați să găsim oameni talentați.”

El a mai spus că Signal lucrează pentru a-și îmbunătăți funcțiile de video și chat de grup, permițându-i să concureze mai bine cu WhatsApp, Microsoft Teams și alte aplicații de conferințe care au devenit vitale pentru viața de zi cu zi în ultimul an.

Aplicatia Signal a fost descărcată de 17,8 milioane de utilizatori în ultimele șapte zile, o creștere de 62% față de săptămâna precedentă, potrivit datelor de la Sensor Tower. WhatsApp a fost descărcat de 10,6 milioane de utilizatori în aceeași perioadă, un declin de 17%.

Avocații privind confidențialitatea s-au aratat consternati cu privire la modificările WhatsApp, subliniind ceea ce spun ei că este un istoric slab al Facebook de a susține interesele consumatorilor atunci când își gestionează datele, mulți sugerând că utilizatorii migrează pe alte platforme.

Fundația nonprofit Signal Foundation cu sediul în Silicon Valley, care în prezent supraveghează aplicația, a fost lansată în februarie 2018, Acton oferind finanțare inițială de 50 de milioane de dolari.

Signal a rezistat în urma donațiilor, de vreme ce directorul executiv al Tesla Inc, Elon Musk, este în rândul susținătorilor, Acton a spus că nu există planuri de a căuta diferite surse de finanțare.

„Milioane de oameni apreciază suficient confidențialitatea pentru a o susține și încercăm să demonstrăm că există o alternativă la modelele de afaceri bazate pe reclame care exploatează confidențialitatea utilizatorilor”, a spus Acton, adăugând că donațiile „curg”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Trump este așteptat să se predea procurorului din Manhattan la începutul săptămânii viitoare, după ce a fost pus oficial sub acuzare

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a fost pus sub acuzare…

Un acvariu din Florida va elibera o balenă ucigașă după mai bine de 50 de ani de captivitate

Un acvariu din Florida a ajuns la un acord cu apărătorii drepturilor…

Wimbledon permite jucătorilor ruși și bieloruși să revină în turneu

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus vor putea participa anul acesta…

CFR Călători retrage locomotivele similare cu cea implicată în accidentul de la Galați

CFR Călători a anunțat vineri retragerea imediată a locomotivelor de același tip…

Constanța: Cetățean ucrainean prins la frontieră cu 1.200 pistoale suspecte de a fi letale

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat…

Percheziții de amploare la funcționari acuzați de obținerea ilegală a fondurilor destinate refugiaților ucraineni

Poliţiștii din Maramureş au efectuat vineri peste 200 de percheziții într-un dosar…

Lukașenko susține că Belarusul este amenințat de Occident și cere protecție nucleară din partea Rusiei

Președintele belarus, Alexander Lukașenko, a afirmat că țara sa este amenințată de…

Turcia a aprobat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Turciei a ratificat în unanimitate aderarea Finlandei la NATO, devenind astfel…