Gigantul tehnologic Apple a fost nevoit să elimine aplicațiile WhatsApp și Threads, deținute de Meta, din App Store-ul său din China, după ce a primit un ordin în acest sens din partea autorităților chineze.

Administrația Cibernetică din China (CAC) a dispus îndepărtarea celor două aplicații, invocând motive legate de siguranța națională. Conform unui comunicat al Apple, compania este obligată să respecte legile țărilor în care își desfășoară activitatea, chiar dacă nu este de acord cu ele.

WhatsApp și alte rețele sociale străine erau oricum inaccesibile din China fără utilizarea unor mijloace tehnice care ocolesc filtrul cenzurii chineze, denumit Marele Firewall.

Ordinul autorităților chineze vine după ce în august 2023 acestea au cerut tuturor dezvoltatorilor de aplicații să se înregistreze până la sfârșitul lunii martie 2024. Reglementarea face parte dintr-o acțiune mai amplă de verificare și curățare a magazinelor de aplicații iOS și Android din China.

Guvernul chinez și-a accentuat în ultimii ani controlul asupra internetului și a conținutului online din China, impunând restricții atât companiilor locale, cât și celor străine. Măsura împotriva WhatsApp și Threads ilustrează amplificarea politicii zero toleranță față de fluxul de informații necontrolate de autoritățile chineze.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…